Vatreni topnik

Kramarić jako optimističan uoči Nizozemske: Imamo dobru energiju, sve je pozitivno

Portal Novi list

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin

Nizozemska je fenomenalna ekipa i neće biti lako, ali spremni smo. Sve je moguće i dat ćemo maksimum, rekao je Andrej Kramarić



Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se u Rijeci za nastup na završnom turniru Lige nacija u Nizozemskoj.


Pred novinare su izašli Andrej Kramarić i Borna Sosa.


“Čeka nas velika utakmica, super se osjećamo, imamo dobru energiju, u reprezentaciji je sve pozitivno. Moram reći da fenomenalno treniramo, osjećamo se dobro i spremni smo.




Sad sve to treba prebaciti na utakmicu. Svjesni smo što nas čeka, Nizozemska je fenomenalna ekipa i neće biti lako, ali spremni smo. Sve je moguće i dat ćemo maksimum. Nadamo se lijepom rezultatu”, rekao je Andrej Kramarić.


“Andrej je sve objasnio”


“Nema se što puno dodati, Andrej je sve objasnio. Svi se nadamo da će na kraju biti pozitivno. Međutim, bit će pozitivno što god bude jer je već velika stvar doći na završni turnir. U svakom slučaju imamo snagu i želju”, istaknuo je Borna Sosa.


Tjelesno stanje poslije sezone…


“Osjećam se super. Kao da sezona nije ni završila. Energija na treninzima je na visokoj razini, što je začuđujuće jer je kraj sezone.


Međutim, to je dokaz koliko smo motivirani, koliko je zdrava i pozitivna atmosfera u momčadi. Treba biti pozitivan i vjerovati”, ističe Kramarić.


“Nije prvi put da dolazimo na okupljanje reprezentaciju poslije sezone. To je postao standard”, dodao je Sosa.


O utakmici s Nizozemskom…


“Teško je izdvojiti što će odlučiti utakmicu. Može je prelomiti detalj u našem ili njihovom šesnaestercu. Danas sve ekipe igraju nogomet.


Svaki detalj je bitan i iz igračkog aspekta, Nizozemci imaju fenomenalnu momčad, ali ovo nije ni prva ni zadnja utakmica reprezentacije.


Svjesni smo svoje snage što smo potvrdili zadnjih pet, šest godina. Ako već na treningu nisi maksimalno fokusiran ni motiviran, nećeš biti u mogućnosti pružiti maksimum na utakmici.


Ako budemo na razini na kojoj smo znali biti, od nas se mogu očekivati velike stvari. Nizozemci zaslužuju poštovanje, ali možemo ih pobijediti”, kaže Kramarić.


“Svi bismo voljeli da Broz dođe s trofejem”


“Naši su igrači odigrali puno velikih utakmica u reprezentaciji i klubovima, ovakve utakmice odlučuju detalji. Na Svjetskom prvenstvu u Kataru je svaka bila takva, a i ova će vjerojatno biti slična. Bitno je ostati hladne glave i iskoristiti prilike koje budemo imali”.


Španjolska ili Italija u finalu…


“Nisam ni razmišljao o tome. Ne znam, neću reći da je svejedno, ali u svakom slučaju, prvi put sam sad pomislio na to. Fokusirani smo na Nizozemsku i to je finalna utakmica za nas”, istaknuo je Kramarić.


“Ja bih, osobno, igrao s Italijom jer smo sa Španjolcima igrali puno utakmica u zadnje vrijeme”, poručio je Sosa.


Prognoza za finale Lige prvaka…


“Svi bismo voljeli da Broz dođe doma s trofejem, ali moramo dati prednost Manchester Cityju. To što su pokazali u zadnjim utakmicama je vrhunac nogometa, pogotovo protiv Real Madrida.


Međutim, igra se jedna utakmica, sve je moguće. Jedan detalj može u potpunosti okrenuti situaciju na terenu”, mišljenja je Kramarić.


“Teško će biti Interu. Moje mišljenje je da Manchester City ove sezone igra nezaustavljivo protiv svih suparnika. Međutim, svašta se može dogoditi u finalu. Bit će im teško sigurno, City je favorit”, rekao je Sosa.