Dinamo vs. Šahtar

KRAJ: Kakva drama! Dinamo u 90. imao 3:1, a onda primio dva gola, drugi nakon konzultacije VAR-a

Portal Novilist.hr

Bruno Petković zabija pogodak/Foto D. KOVAČEVIĆ

Bruno Petković zabija pogodak/Foto D. KOVAČEVIĆ



ZAGREB Iako je savršeno jasno da je za izvlačenje određenih zaključaka o igračima Dinama potrebna nešto temeljitija analiza njihovog dosadašnjeg nogometnog puta, nije pretjerano reći da ih večeras očekuje jedna od najvažnijih utakmica u karijerama. Već i ptice na grani znaju da bi pobjeda nad Šahtarom lansirala modri ansambl na korak do drugog uzastopnog proljeća u Europi, s velikim izgledima da to ovoga puta bude u sklopu osmine finala Liga prvaka.


– Drago nam je da igramo ovakvu utakmicu. Vjerujemo da ćemo pružiti još jednu jako dobru partiju i pobijediti. Momčad je visoko motivirana i spremna je za to. Očekujem našu agresivnu igru, s dobrom izvedbom u napadu i malo više koncentracije u zadnjih dvadeset metara faze obrane – kaže trener Nenad Bjelica.


Već u poslijepodnevnim satima na zagrebačkim ulicama počelo je okupljanje navijača, navijačka euforija raste kako se približava utakmica.




Čekamo službene sastave.


Stigli su sastavi. Trener Dinama Nenad Bjelica nije napravio niti jednu promjenu u odnosu na početnu momčad.


90+8 minuta: Kraj utaklmice. Dinamo je u 90. minuti imao vodstvo 3:1, a u šest minuta prosuo bodove vrijedne europskog proljeća. Još je sve otvoreno, no modre sada čeka puno teža zadaća.


GOL!!! Tete je s bijele točke u šestoj minuti sudačke nadoknade vremena zabio za 3:3. Prethodno je Theophile laktom zaustavio vratara Pjatova koji je došao na skok u kazneni prostor, a sudac Brych nakon konzultiranja s VAR-om pokazao najstrožu kaznu.


GOL!!! Šahtjor je u trećoj minuti sudačke nadoknade vremena uspio smanjiti na 2:3 preko Juniora Moraesa.


GOL!!! Dinamo je u 90. minuti zabio i treći gol. Nakon minijature Olma loptu je na drugoj vratnici dočekao Ademi i zakucao u mrežu.


GOL!!! Dinamo je u 83. minuti poveo 2:1. Petković je napravio glavninu posla asistencijom za strijelca Ivanušeca.


80. minuta: Šahtjor je također ostao s igračem manje. Marlos je zaradio drugi žuti karton.


75. minuta: Ukrajinci su odmah mogli materijalizirati igrača više, ali je sjajno reagirao Livaković.


74. minuta: Dinamo je ostao s igračem manje. Moro je u 74. minuti dobio drugi žuti karton.


59. minuta: Velika prilika za Dinamo. Leovčev udarac je od bloka završio na gredi.


49. minuta: Atalanta je golom Pašalića poravnala protiv Manchester Cityja.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme. Nema promjena u sastavima.


45.+1 minuta: Kraj prvoga poluvremena u Maksimiru.


41. minuta: Modri su tražili najstrožu kaznu na Petkoviću, no sudac je samo odmahnuo rukom.


GOL!!! Bruno Petković je u 25. minuti poravnao na 1:1. Napadač Dinama je glavom pogodio s pet metara na ubačaj Theophila.


19. minuta: Bruno Petković se našao  u velikoj prilici, ali je Pjatov uspio zaustaviti njegov udarac.


GOL!!! Dinamo gubi. U 13. minuti zabio je Alan Patrick u jednom ukrajinskoj polukontri.


7. minuta: Nema još golova, traje ispitivanje snaga. U drugom susretu skupine Manchester City je poveo u Bergamo golom Sterlinga.


1. minuta: Počela je utakmica u Maksimiru.



DINAMO – ŠAHTAR 3:3


Stadion Maksimir. Gledatelja: 28.316. Sudac Felix Brych (Njemačka). Strijelci: 0:1 Alan Patrick (13′), 1:1 Petković (25′). Žuti kartoni: Moro, Theophile, Ademi, Dilaver (Dinamo), Marlos (Šahtar). Crveni karton: Moro (74′), Marlos (80′), 2:1 Ivanušec (83′), 3:1 Ademi (90′), 3:2 Junior Moraes (90′), 3:3 Tete (90′-11m)


DINAMO: Livaković, Theophile, Dilaver, Perić, Stojanović (od 70′ Ivanušec), Moro, Ademi, Olmo, Leovac, Oršić (od 77′ Đira), Petković (od 90′ Kadzior).


ŠAHTAR: Pjatov, Kristov, Stepanenko, Taison, Junior Moraes, Marlos, Kovalenko, Alan Patrick, Matvijenko (od 86′ Dentinho), Ismail, Dodo.




Dinamo – Šahtar    3:3


Atalanta – Man. City 1:1


Man. City       4       3       1       0       12:3       10Dinamo       4       1       2       1       9:7       5Šahtar      4       1       2      1       7:9       4Atalanta       4       0       1       3       3:12       1

Sljedeće kolo (26. studenoga, 21): Atalanta – Dinamo, Man. City – Šahtar