Azerbajdžan vs. Hrvatska

KRAJ: Hrvatska podbacila u Bakuu, Azeri stigli do prvog boda u kvalifikacijama

Portal Novilist.hr

Foto REUTERS

Foto REUTERS



BAKU Hrvatska nogometna reprezentacija od 18 sati u Bakuu igra drugu uzastopnu kvalifikacijsku utakmicu za plasman na EURO. Od “kockastih” se nakon trijumfa u Slovačkoj očekuje nova pobjeda koja bi ih dodatno približila plasmanu na završnicu kontinentalnog natjecanja. Domagoj Vida jedan je od onih igrača koji je na svojoj koži osjetio gubitak bodova u Bakuu prije četiri godine, što je za posljedicu, uz poraz od Norvežana (0:2), imalo smjenu tadašnjega izbornika Nike Kovača. 


– Nismo imali previše vremena za pripreme za ovu utakmicu. U Baku smo stigli u subotu, nakon čega smo imali regeneracijski trening, pogledali smo video analizu našeg suparnika. Bio sam ovdje prije četiri godine kada smo igrali 0:0, a Azerbajdžanci su nas dosta namučili i u Zagrebu ove godine. Njihova pozicija na ljestvici nije realan prikaz njihove snage. Azerbajdžan ima nekoliko kvalitetnih igrača i maksimalno ih respektiramo. Međutim, mislim da će se puno više pitati nas. Ako naš pristup bude kao i protiv Slovačke, uvjeren sam da možemo doći do pobjede – kaže Vida koji ne bježi od činjenice da bi sve osim hrvatske pobjede trebalo smatrati iznenađenjem. 


– Ipak smo mi drugi na svijetu, imamo odlične igrače koji igraju u najboljim klubovima. Sve osim pobjede bilo bi razočaranje, ali moramo svoju kvalitetu dokazati i u Bakuu. Svaka utakmica je novo dokazivanje. Ne smijemo živjeti na staroj slavi – rekao je branič “kockastih”.




Hrvatski navijači počeli su se okupljati u Bakuu. “Kockasti” će i u glavnom gradu Azerbajdžana uživati podršku s tribina.


Stigli su službeni sastavi. Izbornik Zlatko Dalić će od prve minute izvesti na travnjak momčad koja je počela susret u Trnavi.


90+4. minute: Kraj utakmice u Bakuu. Hrvatska nije uspjela osvojiti tri važna boda protiv Azerbajdžana.


GOL!! Azerbajdžan je zasluženo poravnao u 72. minuti utakmice. Nevjerojatno je kako je Kalildzade prošao kroz hrvatsku obranu i zakucao loptu u Livakovićevu mrežu za 1:1.


67. minuta: Emreli je zatresao Livakovićevu mrežu, ali pogodak je opravdano poništen zbog zaleđa. Za razliku od prvoga poluvremena domaćini su puno opasniji.


61. minuta: Vlašić je povukao kontru Hrvatske, a Petković je okončao udarcem sa 16 metara po kojem je lopta prošla blizu vratnice.


54. minuta: Azeri djeluju puno opasnije u nastavku, Hrvatska se mora nametnuti jer mogla bi upasti u probleme.


46. minuta: Počelo je drugo poluvrijeme.


45+2 minute: Kraj prvoga poluvremena. Hrvatska vodi 1:0, no po šansama moglo je biti i nekoliko golova razlike za našu selekciju. Domaći vratar Balajev je za sada prvo ime utakmice!


42. minuta: Balajev je ponovo sjajno reagirao. Obranio je snažan Vlašićev udarac s vrha kaznenog prostora.


33. minuta: Šejdajev je pobjegao u kontri po desnoj strani, ali Livaković se nije dao iznenaditi.


24. minuta: Svoj udarac iskušao je i Vlašić, ali Balajev se nije dao iznenaditi.


13. minuta: Hrvatska je mogla uvećati svoju prednost, ali je vratar Balajev obranio zicer Rebiću. Odmah potom i Vlašiću.


GOL!! Luka Modrić je u 11. minuti pogodio s bijele točke za vodstvo Hrvatske.


10. minuta: Najstraža kazna za Hrvatsku. Krivocjuk je rukom odnio loptu ispred Petkovića, a sudac pokazao na bijelu točku.


6. minuta: Hrvatska je umalo povela. Modrićev udarac s 20 metara netko od domaćih braniča je skrenuo,  a vratar Balajev sjajno reagirao.


3. minuta: Na stadionu je oko 500 gostujućih navijača koji glasno bodre Hrvatsku na polupraznom stadionu.


1. minuta: Počela je utakmica u Bakuu.


AZERBAJDŽAN – HRVATSKA 1:1


Stadion: Bakcell Arena. Gledatelja: 8000. Sudac: Sandro Schärer (Švicarska). Strijelci: 0:1 Modrić (11′-11-m), 1:1 Kalildzade (72′). Žuti kartoni: Krivocjuk, Kalildzade (Azerbajdžan), Brozović, Barišić (Hrvatska).


AZERBAJDŽAN: Balajev, Pašajev (od 46′ Kalildzade), Medvedev, Mustafadze, Krivocjuk, Garajev, Husejnov (od 60′ Mahmudov), Emreli, Nazarov (od 90′ Ejujov), Rahimov, Šejdajev. 


HRVATSKA: Livaković, Bartolec (od 76′ Brekalo), Lovren, Vida, Barišić, Brozović, Modrić, Rebić (od 86′ Oršić), Vlašić, Perišić, Petković. 



Skupina E


Mađarska – Slovačka 20.45


Azerbajdžan – Hrvatska 1:1


Hrvatska       5       3       1       1      10:5      10


Mađarska       4       3       0       1       6:4       9


Slovačka       4       2       0       2       7:6       6


Wales       4       2      0       2       4:4      6


Azerbajdžan      5     0       1       4       5:12       1


Sljedeće utakmice: Azerbajdžan – Hrvatska, Mađarska – Slovačka (9. rujna).