Povratak na travnjak

Kovačić se oporavio od ozljede i konkurira za sutrašnje finale FA kupa

Hina

Mateo Kovačić/Foto REUTERS

Mateo Kovačić/Foto REUTERS

"Kova je opet s nama" kazao je menadžer "Bluesa" Thomas Tuchel za klupsku stranicu pojasnivši značaj koji ima Kovačić za londonski sastav.



LONDON Hrvatski nogometni reprezentativac Mateo Kovačić oporavio se od ozljede stražnje lože i konkurirat će se subotnje finale FA kupa između njegovog  Chelsea i Leicester Cityja.


“Kova je opet s nama” kazao je menadžer “Bluesa” Thomas Tuchel za klupsku stranicu pojasnivši značaj koji ima Kovačić za londonski sastav.


“Mateo ima sve što nam treba u veznom redu. Ima iskustva, snage, ubrzanja, usporavanja, može driblati, brz je i ima fizičke sposobnosti,” bio je pun pohvala njemački stručnjak.




“‘To je ono što nam treba u ključnim trenucima na kraju sezone. To je velika vijest za nas. Kova se vratio. Također, ima velik utjecaj u svlačionici i vrlo je pozitivan momak,” dodao je.


Za subotnje finale na Wembleju bit će spreman i N’Golo Kante koji je imao manjih problema s Ahilovom tetivom.


“Zajedno smo donijeli odluku da ga izostavimo protiv Arsenala kako bi se oporavio. To je bilo upravljanje boli, a ne velika ozljeda”, rekao je Tuchel.


“Odradio je sve treninge jučer i danas, bez prigovora.”


Za Chelsea će to biti 15. finale FA kupa, pri čemu četvrto u posljednjih pet godina. Do sada je londonski klub slavio osam puta, a posljednji put 2018. Leicester City je do sada četiti puta igrao u finalu FA kupa i sva četiti puta je poražen. Posljednji put davne 1969.