I oni su krenuli

Kostarika postala prva južnoamerička država koja je nastavila svoje nogometno prvenstvo

Hina

U noći s utorka na srijedu odigrana je prva od šest ovotjednih utakmica/Foto REUTERS

U noći s utorka na srijedu odigrana je prva od šest ovotjednih utakmica/Foto REUTERS

Kostarikanska liga je prekinuta 15. ožujka, a pobjeda Guadalupea od 1-0 nad Limoneom je prva od šest utakmica koje bi se u ovoj državi trebale odigrati ovaj tjedanSAN JOSE Kostarika je postala prva južnoamerička država koja je nastavila svoje noometno prvensvo u utorak s utakmicom između Guadalupea i Limonea odigranom bez gledatelja i s rezervnim igračima na tribinama kako bi se poštivale mjere fizičkog distanciranja.


Kostarikanska liga je prekinuta 15. ožujka, a pobjeda Guadalupea od 1-0 nad Limoneom je prva od šest utakmica koje bi se u ovoj državi trebale odigrati ovaj tjedan.


Dvanaest kostarikanskih klubova se vratilo treninzima 15. svibnja, a prvenstvo je nastavljeno sa strogim pravilima koja zabranjuju grljenje igrača, zatim naređuju dezinficiranje svlačionica  i dopuštaju pet zamjena umjesto dosadašnje tri.
Utakmicu igranu u utorak u Herediji, 10 kilometara sjeverno od glavnog grada Sana Josea, prenosila je lokalna televizija  i na stadion su mogli osim igrača i trenera samo još televizijski djelatnici koji su osiguravali prijenos i suci.


Kostarika je zabilježila samo 866 zaraze koronavirusom i samo deset preminulih, što je najbolji rezultat u regiji.