Španjolsko prvenstvo

Koronavirus zaustavio španjolskog drugoligaša na putu prema Primeri, vodstvo La Lige je otkazalo utakmicu!

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Dvoboj s Deportivom je trebao biti odigran 20. srpnja, ali je odgođen zbog 12 novih pozitivnih testova na koronavirus kod igrača Fuenlabrade, čime je ova momčad imala ukupno 28 zaraženih.



MADRID Nogometaši španjolskog drugoligaša Fuenlabrade ostali su bez mogućnosti boriti se za plasman u elitni rang natjecanja, nakon što je vodstvo La Lige odlučilo otkazati utakmicu posljednjeg kola Deportivo La Coruna – Fuenlabrada u kojem je gostima trebao bod za plasman u doigravanje za plasman u Premieru.


Dvoboj je trebao biti odigran 20. srpnja, ali je odgođen zbog 12 novih pozitivnih testova na koronavirus kod igrača Fuenlabrade, čime je ova momčad imala ukupno 28 zaraženih.


Deportivu otkazani dvoboj ne znači ništa, jer ga ni pobjeda ne može spasiti ispadanja u Treću ligu, ali Fuenlabrada je mogla izboriti priliku za plasman u najviši rang španjolskog nogometa.




Navodeći kao razlog nedostatak termina za odigravanje ove utakmice, La Liga je odlučila otkazati utakmicu, a u doigravanje promovirati šestoplasirani Elche, koji je pobjedom u posljednjem kolu preskočio na ljestvici Fuenlabradu s jednim bodom više, ali i utakmicom više.


Fuenlabrada je odluku vodstva lige prihvatila, ali je u priopćenju istaknula da na klubu nema krivnje za ono što je uzrokovalo ovakav rasplet.


“Ni u kojem slučaju se ne osjećamo odgovornima za ovaj nesretni problem koji je nastao posljednjeg dana natjecanja u Drugoj ligi već se smatramo jednom od glavnih žrtava, s obzirom na to da nam je uskraćena mogućnost za plasman u Prvu ligu. Striktno smo poštovali sve mjere i preporuke La Lige, što nije spriječilo sadašnje stanje”, stoji u službenom priopćenju Fuenlabrade u kojem se dodaje:


“Kao klub žalimo što smo se našli u središtu pozornosti i nezgodne pozicije za Drugu ligu, u kojoj smo nastupali s velikim entuzijazmom i imali važnu ulogu iznad svih očekivanja.”


La Liga je zahvalila Fuenlabradi na velikodušnom potezu odustajanja od mogućeg nastupa u doigravanju, čime je omogućeno Elcheu da se bori za plasman u elitno društvo.


Iz drugoligaškog društva automatsku promociju u Prvu ligu zaradili su prvak Huesca i drugoplasirani Cadiz, a u doigravanju za treće mjesto borit će se Real Zaragoza, Almeria, Girona i Elche.


Polufinalne utakmice doigravanja na rasporedu su 30. srpnja i 2. kolovoza, dok će finale biti na rasporedu 5. i 8. kolovoza.