Tomislav Stipić

Koprivnički preporoditelj uvjerava: “Rijeka je za nas najkompleksnija utakmica nakon korona-stanke”

Davor Petrović

Tomislav Stipić/Foto PIXSELL

Tomislav Stipić/Foto PIXSELL

Očekujem jako puno taktičkog nadmudrivanja - rekao je Stipić



KOPRIVNICA Nastavak sezone, nakon prisilne pauze izazvane pandemijom koronavirusa, jasno je pokazao da je Tomislav Stipić uspio napraviti kvalitativni pomak u izvedbama Slaven Belupa. Doduše, u srcu Podravine još uvijek čekaju rezultat koji bi im dao dodatni impuls za završnicu prvenstva.


Naime, Slaven Belupo je u protekla tri tjedna odigrao četiri utakmice, uknjiživši po dva remija i poraza. Koprivničani su izgubili od Lokomotive u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa (1:3), a zatim su stigli neriješeni rezultati s Goricom (0:0) i Osijekom (0:0). Prošle srijede Slaven Belupo je na gostovanju kod Dinama doživio poraz u devedesetoj minuti, i to nakon što je stigao dva gola zaostatka (2:3).


– Prije svega, tu utakmicu smo analizirali, ali nismo išli previše duboko kako nas to ne bi sve zajedno paraliziralo. Znamo da smo dobro igrali i da smo bili blizu velikog rezultata. To je iza nas, a sada nas čeka utakmica s još jednom top ekipom – objašnjava Stipić, koji, zbog žutih kartona, danas ne može računati na Brunu Bogojevića.




Četrdesetogodišnji stručnjak vjeruje da bi ogled s Rijekom mogao biti prekretnica.


– Imamo novu priliku da još jednom prikažemo dobru igru i ostvarimo dobar rezultat, a to nas veseli. No, znamo da moramo biti pametni i strpljivi. Rijeka ima širok igrački kadar i igra slično kao i mi. Zbog toga se moramo dobro pripremiti za utakmicu – dodaje Stipić.


Moramo dosta toga probuditi i mobilizirati te ući u glave i srca igrača kako bi još jednom, po peti u zadnja tri tjedna, pokazali dobru igru – kaže trener Belupa


Prema njegovim riječima, najvažniji sastojak recepta za uspjeh je zadržavanje kontinuiteta. Suvišno je isticati da Koprivničani danas žele zabilježiti prvu pobjedu nakon 7. ožujka i svog gostovanja kod Intera u Zaprešiću (2:0).


– Moramo igrati kao na ove zadnje četiri utakmice. Tijekom svih devedeset minuta trebamo imati fokus zadržana na najsitnijim detaljima. Rijeci ne smijemo dati prostor da se razmaše. Bit će to jako kompleksna utakmica, sa suparnikom koji igra u identičnom sustavu kao i mi. Očekujem jako puno taktičkog nadmudrivanja – rezonira koprivnički šef struke.
Kada se u obzir uzme činjenica da je Slaven Belupo prije samo četiri dana bio na gostovanju kod Dinama, postaje jasno da je Stipić u svom izlaganju dao veliki kompliment Rijeci i Simonu Rožmanu.


– Sve u svemu, pred nama je veliki izazov. Za nas je ovo najkompleksnija utakmica nakon pauze. Moramo dosta toga probuditi i mobilizirati te ući u glave i srca igrača kako bi još jednom, po peti u zadnja tri tjedna, pokazali dobru igru – tvrdi trener Slaven Belupa.


Svi u Koprivnici vjeruju da će im dodatnu snagu dati povratak navijača na tribine Gradskog stadiona Ivan Kušek Apaš.


– Znam da je ovo što ću reći »trla baba lan«, ali mislim da bismo s publikom prošli dalje u Kupu. Da nas podrži, da nam da potvrdu da smo na dobrom putu… mislim da bi to bila dodatna inspiracija za sve nas i zato se veselim se povratku navijača. Nije važno koliko će ih doi, samo je bitno da ih mi osjetimo i čujemo. Tako će nam biti puno, puno lakše – zaključuje Stipić.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore