Stigle kazne

Konačna odluka. Hajduk dobro prošao nakon divljanja navijača

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Rijeka je zbog bakljade Armade dobila kaznu od 1.000 eura



RIJEKA Hajduk je zbog divljanja navijača nakon utakmice polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa kažnjen s dvije utakmice bez gledatelja na Poljudu, kao i novčanom kaznom od 32.000 eura. Rijeka će, pak, morati platiti 1.000 eura zbog bakljade.


Odluku Disciplinske komisije HNS-a prenosimo u cijelosti.


HNK Hajduk je kažnjen na temelju članaka 4., 9., 28., 35., 38., 66. i 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a jer je na utakmici Hajduk – Dinamo domaća navijačka skupina Torcida u 8. minuti zapalila dvije bljeskalice, u 21. minuti zapalila tri baklje, u 35. minuti zapalila 10 baklji, u 40. minuti zapalila jednu baklju, u 50. minuti zapalila četiri baklje, u 51. minuti ometala gostujućeg igrača prilikom izvođenja udarca iz kuta, zbog čega je sudac zaustavio igru u trajanju od 120 sekundi, u 62. minuti aktivirala jedan topovski udar, u 71. minuti zapaljeno je najmanje 50 baklji, aktivirano i bačeno na tartan stazu 7 topovskih udara i jedna rasprskavajuća raketa, u 74. minuti zapaljene su tri baklje, u 78. minuti zapaljena je jedna baklja te minutu nakon završetka utakmice, više domaćih navijača (50 – 100), smještenih na sjevernoj tribini, utrčalo je na teren za igru na kojem su se u tom trenutku nalazili igrači obiju momčadi, suci i službene osobe, odmah po ulasku navijača na teren intervencijom policije ti su navijači vraćeni na sjevernu tribinu, gdje je u trajanju od 20 do 30 minuta došlo do uništavanja stadiona i napada na policijske službenike, a neredi i sukobi s policijskim službenicima su se nastavili u široj zoni stadiona, zbog čega su službene osobe i gostujuća momčad zadržane na stadionu i poslije 23 sata, čime su počinjeni neredi opisani i kažnjivi po čl. 66. st. 1., u svezi st. 5. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se na temelju članka 66. st. 1. u vezi s člankom 28. Disciplinskog pravilnika HNS-a utvrđuje: kazna igranja dvije naredne prvenstvene utakmice SuperSport Hrvatske nogometne lige ili SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa na svom igralištu – Gradskom stadionu Poljud bez prisutnosti gledatelja, kao i novčana kazna u iznosu od 26.500 eura.




HNK Hajduk je kažnjen i zato što su domaći navijači (Torcida) od 46. do 50. minute skandirali “Mrzim Dinamo, srpsko ime to“, u 90. minuti skandirali “Cigane, cigane“, te u 92. minuti skandirali “Ubij, ubij, ubij, purgera“, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. Disciplinskog pravilnika HNS-a, zbog čega se utvrđuje: novčana kazna u iznosu od 8.000 eura pa se na temelju odredbe članka 38. st. 1. Disciplinskog pravilnika HNS-a izriče ukupna kazna igranja dvije naredne prvenstvene utakmice SuperSport Hrvatske nogometne lige ili SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa na svom igralištu – Gradskom stadionu Poljud bez prisutnosti gledatelja, kao i novčana kazna u iznosu od 32.000 eura.


Na temelju odluke Disciplinske komisije HNS-a, Povjerenstvo za natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa donijelo je odluku o ukidanju suspenzije Gradskog stadiona Poljud.


GNK Dinamo je kažnjen zbog toga što su navijači tog kluba na utakmici Hajduk – Dinamo u 27. minuti utakmice skandirali “Ubij, ubij, ubij tovara“, čime je počinjen prekršaj iz članka 87. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a te se izriče novčana kazna u visini od 4.000 eura.


NK Lokomotiva je kažnjen zbog toga što su navijači gostujućeg kluba na utakmici Lokomotiva – Rijeka u 61. minuti koristili pirotehnička sredstva (ukupno 5 baklji i jedna petarda), čime je počinjen prekršaj iz članka 66. st. 1. Disciplinskog pravilnika HNS-a te se izriče novčana kazna u visini od 670 eura.


HNK Rijeka je kažnjen zbog toga što su navijači tog kluba na utakmici Lokomotiva – Rijeka u 61. minuti koristili pirotehnička sredstva (ukupno 5 baklji i jedna petarda), čime je počinjen prekršaj iz članka 66. st. 2. Disciplinskog pravilnika HNS-a te se izriče novčana kazna u visini od 1.000 eura.