Sankcije

Komisija nogometnih sudaca skinula Ante Čuljka s liste elitnih sudaca, pao je nakon “cirkusa” u Puli

Portal Novi list

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Čuljak je prošloga vikenda sudio utakmicu Istre 1961 i Osijeka nakon koje je bilo dosta repova i žestokih reakcija, posebno iz Gradskog vrta



RIJEKA Komisija nogometnih sudaca Hrvatskog nogometnog saveza donijela je odluku kojom se Ante Čuljak prebacuje iz Elitne kategorije sudaca u Prvu skupinu sudaca. Kako stoji u obrazloženju objavljenom na stranicama HNS-a odluka je donijeta “zbog kontinuiranog Čuljkova suđenja koje je u ovom trenutku ispod razine SuperSport Hrvatske nogometne lige”.


“Također pozivamo na suzdržavanje od javnih kritika i difamacija hrvatskih sudaca od strane nogometnih dužnosnika. KNS HNS je neovisna komisija, koja odluke donosi isključivo u svrhu razvoja suđenja, a posljedično i razvoja nogometa u Hrvatskoj. Pokazali smo da smo spremni donijeti i teške odluke kad je u pitanju korist za nogomet. Služimo nogometu i tako ćemo nastaviti”, stoji u službenom priopćenju Komisije nogometnih sudaca HNS-a.


Čuljak je prošloga vikenda sudio utakmicu Istre 1961 i Osijeka nakon koje je bilo dosta repova i žestokih reakcija, posebno iz Gradskog vrta. Čuljku se između ostaloga zamjera što je gotovo deset minuta provjeravao uz pomoć VAR-a jednu sportnu situaciju.