Liga prvaka

Koeman se nakon katastrofe protiv PSG-a izvukao na mladost: “Mi smo u tranziciji, za pet godina bit ćemo bolji”

Portal Novi list

Ronald Koeman/Foto REUTERS

Ronald Koeman/Foto REUTERS

Dost će za četiri godine biti bolje nego sada. Pedri je već sada sjajan, ali za pet godina će bit bolji nego bilo koji veznjak PSG-a trenutno - rekao je trener Barce



RIJEKA Visoki poraz od PSG-a i praktički oproštaj od Lige prvaka donio je logična pitanja za trenera Barcelone Ronalda Koemana. Nizozemac na klupi Katalonaca ovako je reagirao na upit razmišlja li o ostavci na svoju funkciju:


– Bila bi ludost kada bi u meni nestalo želje da nastavim nakon ovakve utakmice. Znam gdje sam i što moramo učiniti. Pokušavamo, trudimo se, ali svjesni smo da smo tek na pola puta prema onome što želimo učiniti – kazao je Koeman i pozvao se na nedostatak sreće, te mladost u ekipi koja tek mora sazrijeti,


– Nama je želja osvojiti sve što je moguće, ali svjesni smo da smo još nismo na vrhunskoj razini na svim poljima. Dost će za četiri godine biti bolje nego sada. Pedri je već sada sjajan, ali za pet godina će bit bolji nego bilo koji veznjak PSG-a trenutno. Teško je, posebno kada igraš pod pritiskom, ali ja sam realan. Uvijek branim svoju momčad. Napravili smo sve, možemo se bolje braniti, možemo biti agresivniji i mi ćemo na tome raditi – rekao je trener Barce, koji se ne zanosi da je moguće nadoknaditi zaostatak od tri gola u uzvratu.




– Mogu lagati, ali treba biti realan i reći da je teško nadoknaditi 4:1 iz prve utakmice. Parižani su dugo zajedno, a mi smo ekipa u tranzicijskoj fazi. Moramo se popraviti i to je moja odgovornost – poručio je Koeman.