Večeras u Bakuu

“Kockastima” se pobjeda nad Azerbajdžanom nameće kao imperativ i Dalić je svjestan toga

Marko Cvijanović

Hrvatski reprezentativci slave pobjedu u Trnavi/Foto PIXSELL

Hrvatski reprezentativci slave pobjedu u Trnavi/Foto PIXSELL

Moramo uhvatiti 15 bodova kako bismo se plasirali na Europsko prvenstvo. To je jedino važno - kaže izbornik.

RIJEKA Hrvatska nogometna reprezentacija večaras u Bakuu zaključuje rujanske kvalifikacijske ispite utakmicom protiv Azerbajdžana, uoči koje se pobjeda, bez obzira na trijumfalan pohod Slovačkom (4:0), nameće kao imperativ. Svjestan je toga i izbornik Zlatko Dalić, koji ne dopušta igračima bilo kakvo opuštanje.– To je najvažnija stvar pred utakmicu protiv Azerbajdžana, moramo ostati ozbiljni, pogotovo poslije odlične predstave protiv Slovačke. Na to sam upozorio igrače, na tom segmentu moramo najviše raditi. Moramo biti ozbiljni, agresivni i jako strpljivi – ističe Dalić, koji je s momčadi poslije gostovanja u Trnavi uspio odraditi tek jedan trening. To, međutim, ne mijenja pristup dvoboju s Azerbajdžanom. 

– Očekuje nas teška utakmica. Neće nas zavarati situacija što naš protivnik još nije osvojio bod u ovim kvalifikacijama. Naravno da svi očekuju našu pobjedu, ali do nje neće biti lagano doći. Očekuje nas čvrst i borben suparnik.


Dalić nema namjeru odsutpati od one čuvene trenerske poštapalice da se momčad koja pobjeđuje ne mijenja, pogotovo u vidu činjenice da su “kockasti” protiv Slovačke odigrali jednu od najboljih utakmica u njegovu mandatu. Pritom ga ne brinu najave domaćina da je Hrvatska u prethodnim međusobnim susretima imala velikih problema s azerbajdžanskom reprezentacijom.– Nemam potrebu puno toga mijenjati. A što se međusobnih utakmica tiče, nemamo nijedan drugi pritisak osim onog kojeg sami sebi nametnemo. Znamo što je naš cilj i ne gledamo puno statistiku. Moramo uhvatiti 15 bodova kako bismo se plasirali na Europsko prvenstvo. To je jedino važno.Naravno da je hrvatski izbornik bio sučen s pitanjima domaćih novinara i brojnim izostancima u njegovoj momčadi, ali po običaju se na to nije želio pretjerani osvrtati.– Nećemo previše razmišljati o onima kojih nema, imamo sjajne igrače koji su to pokazali protiv Slovačke. Sada to samo moraju ponoviti – jasan je Dalić.