Nema milosti

Klub kojega vodi najbolji strijelac u povijesti engleske reprezentacije ide u stečaj

Hina

Zbog financijskih problema Derby je na kraju prošle sezone tek nakon žalbe izbjegao izbacivanje u treću ligu



LONDON Engleski nogometni drugoligaš Derby County, kojega trenutačno vodi najbolji strijelac u povijesti engleske reprezentacije Wayne Rooney, podnio je zahtjev za dovođenje stečajnih upravitelja u klub zbog financijskih poteškoća u kojima se nalazi.


Vlasnik kluba Mel Morris izjavio je kako je do zahtjeva za stečajem dovelo nekoliko situacija među kojima je i ta da se nije uspio pronaći novi kupac kao i negativni efekti uzrokovani pandemijom virusa COVID-19.


“Kako je pandemija imala značajan utjecaj na naše prihode, klub nije u mogućnosti izvršavati svoje dnevne financijske obaveze. Uprava nema drugog izbora nego proglasiti stečaj kako bi zaštitila klub”, objavio je Derby.




Proglašenje stečaja automatski sa sobom nosi i kaznu oduzimanja 12 bodova, a iz Engleske nogometne lige (EFL) smatraju kako pandemija nije glavni uzrok financijski problema u Derbyju.


“EFL se dodatno zadužio kako bi klubovima omogućio sredstva kojima bi lakše prebrodili krizu uzrokovanu panemijom. Kao i svaka pozajmica, i ova je imala vremenski rok te kriterije za dostupnost, a njih Derby County nije ispunio”, stoji u priopćenju EFL-a.


Derby County je u srpnju kažnjen sa 100,000 funti jer je neovisna komisija utvrdila neregularnosti u njegovom poslovanju 2016., 2017. i 2018. godine.


Zbog financijskih problema Derby je na kraju prošle sezone tek nakon žalbe izbjegao izbacivanje u treću ligu, a klubu su ovoga ljeta zabranjeni transferi jer nije igračima isplatio plaće za posljednjih nekoliko mjeseci.