Ništa od Dohe

Katarske vlasti odgodile turnir na kojem je trebala nastupiti hrvatska reprezentacija

Hina

Zlatko Dalić/Foto Arhiva NL

Zlatko Dalić/Foto Arhiva NL

Plan je svima dati šansu kako bismo vidjeli stanje svih igrača, pogotovo onih koji su bili ozlijeđeni. Najvažnije mi je imati sedam dana zajedništva jer poslije neće biti mnogo vremena - kazao je izbornik Zlatko Dalić

ZAGREB Nogometni turnir Qatar Airways u Dohi na koje su trebale nastupiti reprezentacije Hrvatske, Portugala, Belgije i Švicarske je otkazan iz sigurnosnih razloga, uzrokovanih pojavom koronavirusa, objavio je Hrvatski nogometni savez.“Vatreni” su krajem ožujka trebali nastupiti u katarskoj prijestolnici, te odmjeriti snage s nacionalnim selekcijama Švicarske i Portugala, u sklopu priprema za Europsko prvenstvo 2020. godine. Hrvatska je 26. ožujka trebala odmjeriti snage sa Švicarskom, a 30. ožujka igrati protiv Portugala.

Međutim, uzimajući u obzir novonastale zdravstvene okolnosti diljem svijeta, turnir je otkazan.


Katarske vlasti su prije nekoliko dana odredile obveznu karantenu od 14 dana za sve putnike koji dolaze iz Italije ili su u njoj boravili u protekla dva tjedna, a potom su zatvorili škole i sveučilišta pa je odgoda turnira bila očekivana.


Izbornik Zlatko Dalić se nadao kako će u Dohi imati dvije kvalitetne utakmice, planirao je dati svim igračima šansu, te isprobati neke sustave. 




“Plan je svima dati šansu kako bismo vidjeli stanje svih igrača, pogotovo onih koji su bili ozlijeđeni. Najvažnije mi je imati sedam dana zajedništva jer poslije neće biti mnogo vremena,” kazao je izbornik u ponedjeljak nakon što je objavio listu putnika za Dohu.


Hrvatski nogometni savez naknadno će obavijestiti javnost o planovima A-reprezentacije tijekom reprezentativne stanke.