PROBLEMI ZA DINAMO

Kastrati upitan u prvom susretu Dinama i Sheriffa, Moldavci mu ne daju da uđe u njihovu državu

Portal Novi list

Lirim Kastrati i Luka Menalo/Foto PIXSELL

Lirim Kastrati i Luka Menalo/Foto PIXSELL

"U intenzivnom smo kontaktu s nadležnima u UEFA-i i u nacionalnom savezu Moldavije. Nadamo se da bi naša nastojanja mogla dovesti do pozitivnog rješenja ovog problema", priopćili su iz kluba.



RIJEKA Nogometaši zagrebačkog Dinama će utakmicu 4. pretkola Lige prvaka protiv moldavskog Šerifa igrati u Tiraspolu u utorak 17. kolovoza, no prema svemu sudeći Lirim Kastrati upitan je za taj susret.


Naime, Moldavci Kastratiju ne daju vizu jer je državljanin Kosova, a Moldavija Kosovo ne priznaje. Dinamo se ranije danas za pomoć obratio UEFA-i, koja će pokušati uvjeriti Moldavce da ne upliću politiku u sport, a u međuvremenu je stiglo i službeno priopćenje iz Dinama.


“GNK Dinamo izražava žaljenje zbog činjenice da moldavska država još uvijek nije uvažila našu zamolbu za izdavanje vize našem igraču Lirimu Kastratiju, inače državljaninu Kosova. U intenzivnom smo kontaktu s nadležnima u UEFA-i i u nacionalnom savezu Moldavije. Nadamo se da bi naša nastojanja mogla dovesti do pozitivnog rješenja ovog problema”, priopćili su iz kluba.