Golgeterska eksplozija

Karim Benzema dostigao Raula na ljestvici Realovih strijelaca, ispred Francuza je ostao samo jedan čovjek

Igor Duvnjak

Luka Modrić i Karim Benzema/Foto REUTERS

Luka Modrić i Karim Benzema/Foto REUTERS

Karim je postao vođa kada je Ronaldo otišao. On je vođa ove momčadi, ali ne i jedini. Uspjeli smo izgraditi snažan duh momčadi i to se vidi po utakmicama koje igramo - tvrdi Ancelotti, trofejni talijanski trener



RIJEKA  Real Madrid je posljednjem susretu 36. kola španjolskog prvenstva na svom Santiago Bernabeu pobijedio »fenjeraša« Levante sa 6:0, francuska golgeterska mega zvijezda Karim Benzema dao je gol, hrvatska mega zvijezda sredine terena Luka Modrić imao tri asistencije. Sve to i nije neka vijest. Međutim u toj golijadi momčadi koja je već odavno novi španjolski prvak s klubom koji je dva kola prije kraja prvenstva ostao i bez matematičkih izgleda za prvoligaški spas, vijest je da je Francuz na vječnoj listi strijelaca Kraljevskog kluba skočio na drugo mjesto uz legendarnog Raula. A i Lukine su asistencije doseg za spomen.


Inače, golgeter ove madridske zabave je Vinicius Junior, mlado otkriće starog nogometnog vuka Carla Ancelottija, mladi prodorni napadač, ovog puta trostruki strijelac. Uglavnom, tko ovog proljeća ne bi bio u koži spomenutog trenera i njegovih igrača i milijunske armije najpopularnijeg i najtrofejnijeg iberijskog kluba, sinonima za sport u Španjolskoj.


Lukina poruka


U takvom orkestru Modrić se nadirigirao, ovo mu je čak 434. nastup za Real, vidi slučaja i prvi put kako je u tom dresu zabilježio tri asistencije. Posljednji Realovac koji je to uspio je James Rodriguez protiv Rayo Vallecana prije čak sedam godina. Kapetan hrvatske vrste ove sezone ima 13 asistencija u svim natjecanjima za Real, a zabio je i tri gola. Velik u igri, takav je i ponašanjem, porukom poslije pobjede samo je povećao simpatije španjolske javnosti. Levante je naime izvjesno ispao iz Prve lige, a Modrić je na društvenim mrežama suosjećao s poraženima.




– Nikad nije lijepo vidjeti kako momčad ispada. Sretno Levanteu i njegovim navijačima – poručio je hrvatski velikan koji s tri asistencije u jednoj utakmici postigao rekord ove sezone u LaLigi.


Suigrač mu Karin Benzema, suparnik u nezaboravnom finalu prošlog Svjetskog prvenstva između Hrvatske i Francuske, došao je do 323 gola u Realovom dresu, izjednačivši se na drugom mjestu klupske ljestvice s Raulom, pred njima je tek Cristiano Ronaldo sa 450 golova. Francuz je mogao dati još jedan gol da se nakon sjajnog Modrićevog proigravanja nije odlučio za asistenciju Vinicusu.


Ključ uspjeha


– Teško mi je Benzemu smatrati jednostavnim centralnim napadačem, on je fantastičan igrač. Nije samo strijelac, već i asistent, kompletan igrač i jako nam je važan. Vrhunski igrač, mislim da je trenutno najbolji na svijetu. Karim je postao vođa kada je Ronaldo otišao. Ronaldo je bio igrač koji je davao 50 golova po sezoni, bez njega je Real Madrid imao velikih poteškoća u zabijanju. Karim je preuzeo tu odgovornost i postao još važniji za momčad. On je vođa ove momčadi, ali ne i jedini. Uspjeli smo izgraditi snažan duh momčadi i to se vidi po utakmicama koje igramo. Igrači podržavaju jedni druge i to je ključ uspjeha – kazao je trofejno igračko i trenersko ime, Realov strateg Carlo Ancelotti dok mu se bliži finale Lige prvaka s Liverpoolom.


Inače, ovog puta Kraljevi su poveli u 13. minuti preko Mendyja na Modrićevo dodavanje. Šest minuta kasnije povisio je Benzema, do odmora Modrić je asistirao u 34. minuti za Rodryga, a u 45. za Juniora. Golijada je u 68. minuti produžio Junior koji je u 83. minuti upisao i »hat-trick za 6:0. Prvak Real ima 84 boda, Barcelona 72, Atletico Madrid 67, Sevilla 66, Real Betis 61…


Realovi strijelci svih vremena

1. Cristiano Ronaldo       (2009.-2018.)       450


2. Karim Benzema       (2009.-?)       323


3. Raul       (1994.-2010.)       323


4. Alfredo Di Stefano       (1953.-1964.)       308


5. Santillana       (1971.-1988.)       290


6. Ferenc Puskas       (1958.-1966.)       242