Frano Mlinar

Kapetan Puljana dolazi na Rujevicu pun optimizma: “Znat ćemo se suprotstaviti Riječanima”

Roberto Car

Frano Mlinar/M. MIJOŠEK

Frano Mlinar/M. MIJOŠEK

Čeka nas prekrasna utakmica protiv momčadi koja je prvi favorit za osvajanje naslova s obzirom na trenutak u kojem se nalaze, na kvalitetu i širinu kadra te na mir u kući - napominje Mlinar



PULA Nogometaši Istre 1961 itekako su spremni za današnji nastup u Rijeci. Za novi sudar s liderom, ujedno i susret koji pulski navijači iščekuju s najviše pažnje.


– Čeka nas prekrasna utakmica protiv momčadi koja je prvi favorit za osvajanje naslova s obzirom na trenutak u kojem se nalaze, na kvalitetu i širinu kadra te na mir u kući. No, ova naša momčad ima izraženu osobnost i znat ćemo im se suprotstaviti – rekao je kapetan Istre 1961 Frano Mlinar. Naravno, kapetansku traku nosi kad na travnjaku nema Slavka Blagojevića.


– Danas očekujem prije svega hrabru Istru 1961, s izraženom osobnošću. Poraz na Rujevici kad se dogodio u 3. kolu, puno je toga razgolitio i usmjerio našu polusezonu. To je bila jako bolna večer, za nas igrače, ali i naše navijače. Nakon tog susreta bilo je puno međusobnih razgovora, bio je to turbolentan tjedan, a dogodila se i smjena trenera. Meni je osobno to bila jedna od dviju najtežih večeri otkako sam došao u klub.




S obzirom na to, nema sumnje da pulski igrači itekako žele pokazati da su puno kvalitetniji od toga.


– Mi smo se otad ekipirali, s nama je novi stručni stožer i okrenuli smo sezonu u pravom smjeru, uhvatili ritam s konkurencijom. Ova je momčad dijametralno različita u odnosu na onu koja je u Rijeci izgubila 6:0. Remizirali smo s Rijekom potom na »Drosini« i ja sam uvjeren da danas možemo ponoviti, ali i nadići taj pulski rezultat – zaključio je Mlinar.