Vedran Gerc

Kapetan Orijenta 1919 nakon cirkusa u Zmijavcima: “Treneru Croatije je bilo neugodno pa se ispričavao”

Ivan Volarić

Vedran Gerc/Foto Arhiva NL

Vedran Gerc/Foto Arhiva NL

Nevjerojatno je da je sudac u ovoj utakmici napravio toliko pogrešaka. Sve govori gesta trenera Zmijavčana Vika Lalića nakon utakmice - kaže Gerc



RIJEKA Tino Krečak nije nećak, već sin poznatijeg oca Zorana. Zoran je 1999. godine svojom, ispostavilo se kasnije, dokazano pogrešnom procjenom zaleđa, uskratio nogometašima Rijeke radost osvajanja naslova prvaka u neravnopravnoj utrci sa zagrebačkom Croatijom. Za Rijeku je tada igrao branič Damir Milinović. Više od dva desetljeća kasnije Milinoviću se u ulozi trenera Orijenta 1919 ponovo ukazao Krečak, a u obitelji Krečak se ponovo dogodila – Croatia. Ovoga puta nije riječ o Zoranu, već o njegovu nasljedniku Tinu, a nasuprot Milinovićeve momčadi nije se našla zagrebačka, već zmijavačka Croatia. Utakmica nije odlučivala ni o čemu tako bitnom, kamoli o naslovu prvaka, ali je Krečakovo suđenje svejedno prisjelo Milinoviću i njegovim igračima. »Crveni« su utakmicu završili bez trenera i s devetoricom igrača, a primili su gol u sučevoj nadoknadi vremena. Krečak sigurno nije imao namjere oštetiti goste s Krimeje, no jednostavno nije svoj sudački kriterij prilagodio uvjetima za igru. Manjak osjećaja za suđenje ili ono što se obično naziva talentom za taj osjetljivi zanat.


– Suđenje je bilo ispod svake razine. Niti ja, niti bilo tko iz Orijenta 1919 do sada nije komentirao suđenje. Moram reći i da smo otkad sam u Orijentu 1919 imali dobro suđenje. Međutim, nevjerojatno je da je sudac u ovoj utakmici napravio toliko pogrešaka. Sve govori gesta trenera Zmijavčana Vika Lalića nakon utakmice. Došao je do nas i ispričao se govoreći da mu je neugodno i da nemaju veze s Krečakovim suđenjem – govori Vedran Gerc, iskusni 34-godišnji napadač Krimejčana, koji je u svojoj karijeri prošao puno toga.


Utakmica je odigrana po jako teškom terenu, a igrači obje momčadi su Krečaku olakšali posao svojim uglavnom korektnim ponašanjem.




– Utakmica je bila korektna s obje strane i dobra s obzirom na uvjete, ali sudac ju je odveo u drugom smjeru. Mi smo bili malo hendikepirani zbog sastava, ali dobro smo parirali i odigrali baš onako karakterno. Naravno da smo nakon utakmice bili ljuti i razočarani. Toliko želimo doći u gornji dio ljestvice gdje pripadamo, a onda ovako izgubimo u sučevoj nadoknadi utakmice. Ništa, do kraja jeseni ostale su nam još dvije utakmice. Idemo se boriti za što bolji plasman. Nitko nam puno ne bježi, ali moramo kao i dosad prvo gledati na sebe – poručio je iskusni napadač Orijenta 1919.