Prva NL

Kapetan nogometaša Orijenta 1919 uoči starta prvoligaške sezone: “Solinjani su nam ostali dužnici”

Ivan Volarić

Mario Tadejević/Foto Arhiva NL

Mario Tadejević/Foto Arhiva NL

Utakmica na Krimeji počinje danas od 17.30 sati



RIJEKA  Današnjom utakmicom protiv Solina (17.30 sati), na Krimeju se vraća prvoligaški nogomet. Ne u onom punom smislu tih riječi, kao sredinom 90-tih kada su Crveni jednu sezonu igrali Prvu HNL, već zahvaljujući novom HNS-ovom ustroju ligaških natjecanja temeljem kojega su svi drugoligaši postali – prvoligašima. Mario Tadejević, dugogodišnji kapetan Orijenta 1919, prošao je sve u karijeri, pa i prave prvoligaške ispite. S Orijentom 1919 je preskočio dva ranga natjecanja, stigao pred vrata Prve HNL (sada SuperSport HNL-a), a prošle sezone i do jesenske drugoligaške titule. Početkom proljeća se teže ozlijedio i vratio tek u završnici sezone, kada su Krimejčani jedva uspjeli izbjeći ono najgore – ispadanje u niži rang.


– Ispred nas je nova sezona, prošli smo dobre pripreme, spremni smo za nove izazove – započeo je 32-godišnji ljevonogi branič. – Liga će biti teža nego prošle sezone, ekipe će biti kvalitetnije nego što su bile. Nadam se da ćemo ući dobro u prvenstvo, na početku imamo tri domaće utakmice u prva četiri kola. Izrazito važno nam je da uđemo u prvenstvo s domaćim pobjedama. Nadam se najboljem.


Orijentova momčad na papiru djeluje jače i kvalitetnije nego proljetos?


– Dosta igrača se promijenilo, dosta igrača je došlo koji su bili tu s nama i dobro se poznajemo. Prošle sezone smo bili prvi na polusezoni, a u drugom dijelu sezone se dogodilo što se dogodilo. Nadam se da se to više nikada neće ponoviti!


Gdje vidite momčad u novoj sezoni?




– Uvijek ćemo težiti da idemo prema vrhu. Vodstvo kluba pred nas nije stavilo neke imperative, no sami igrači znaju da se moraju izboriti za što više ciljeve ako misle napredovati u svojim karijerama. Imamo niz mladih igrača, ako žele da ih netko zapazi, moraju biti pri vrhu.


Solin je istekom prošle sezone uvjerljivo slavio (1:4) na Krimeji u utakmici koja je za vas bila kvalifikacijska?


– Solinjani su nam ostali dužnici. Taj poraz s kraja prošle sezone nam je još jedan motiv da odigramo dobru utakmicu. Najbitnije je da uđemo u sezonu s domaćim pobjedama. To će nam dati dodatne snage i motiva za dalje – rekao je Tadejević.