Dražen Pilčić

Kapetan nogometaša Grobničana nakon treće uzastopne pobjede: “Ponovo se probudio grobnički inat”

Ivan Volarić

Dražen Pilčić/Foto S. DRECHSLER

Dražen Pilčić/Foto S. DRECHSLER

Dišemo kao prava momčad. Imam osjećaj da se ponovo probudio onaj grobnički inat i zajedništvo koje nas je ranije krasilo - kaže dvostruki strijelac kod Trnja



RIJEKA  Nogometaši Grobničana nastavili su nizati pobjede. Nakon vrijednog uspjeha protiv Mladosti iz Ždralova na Mavrincima, iznenađenja na Krimeji u polufinalu županijskog Kupa, uslijedila je posebno dragocjena pobjeda kod Trnja, nakon koje su osjetno narasle akcije sastava trenera Predraga Stilinovića u završnici sezone. Rasplet po kojem će Grobničani izbjeći dodatne kvalifikacije za ostanak u ligi sada je više nego realan.


– Ovo su bodovi koji vrijede dvostruko – započeo je dvostruki strijelac i kapetan Grobničana Dražen Pilčić. – Trnje je s nama na začelju ljestvice i ovo je za nas možda i najznačajnija pobjeda u ovom dijelu sezone. Zabili smo golove u pravo vrijeme, na kraju prvog i početkom drugog poluvremena. Međutim, cijelu utakmicu bili smo opasniji. Recimo, u prvih pet minuta utakmice imali smo tri, četiri dobre šanse i trebali ih iskoristiti. Nakon toga su oni preuzeli igru, a mi onda zabili gol u pravo vrijeme. Zasluženo smo dobili utakmicu. U posljednje tri utakmice igramo stvarno odlično. Mladost Ždralovi, Orijent i Trnje možda su tri naše najbolje utakmice ovoga proljeća. Napokon smo se posložili, počeli smo se bolje razumjeti u igri i sada je to nešto sasvim drugo.


Četiri boda


Svjestan je i prvi strijelac Grobničana da je napravljen korak prema direktnom ostanku, ali daleko od toga da je ta priča arhivirana.




– Ovo je mala stepenica koji smo preskočili, a tek trebamo napraviti veliki korak prema ostanku. U petak dočekujemo Jadran iz Poreča na Mavrincima, i to je jako važna utakmica. Ako to uspijemo dobiti, onda ostanak ne bi smio doći u pitanje. No, u nogometu je sve moguće do samoga kraja i zato moramo biti maksimalno fokusirani. Nadam se da ćemo nastaviti s dobrim igrama. Nema razloga da bude drukčije.


U bubnju je još devet bodova, a Grobničani računaju da s jednom pobjedom i jednim remijem mogu uploviti u luku spasa.


– Četiri boda trebala bi nam biti dovoljna da izbjegnemo kvalifikacije. Takva je barem naša računica.


Između domaćih prvenstvenih utakmica s Jadranom i sedam dana kasnije s Dugim Selom zakazano je i finale županijskog Kupa na Kantridi protiv Opatije.


Finale Kupa


– Rekli smo i prije Orijenta da nam Kup nije toliko važan. I dalje tako mislimo. Da je drukčija situacija u prvenstvenu, vjerojatno bismo se više posvetili Kupu. No, to je utakmica koja je priča za sebe. Sve je moguće. Opatija je favorit, po imenima su bolji od nas, ali mi ćemo sigurno dati sve od sebe da obranimo titulu. Ako i ne uspijemo, ništa se neće dogoditi. Nama je prioritet osigurati ostanak u ligi i da onda možemo iduće sezone pametnije igrati Drugu NL, gdje nam je i mjesto.


Dvije domaće pobjede u tjedan dana i osiguravanje drugoligaškog statusa te osvajanje Kupa na Kantridi bio bi idealan scenarij za kraj sezone.


– To bi bio završetak kao iz bajke… Ali, pustimo sada to. Idemo utakmicu po utakmicu.


S dva nova gola Pilčić je stigao do brojke od 13 pogodaka. Jedan pogodak Trnju zabio je i probuđeni Domagoj Prtenjača.


– Cijela ekipa zaslužuje pohvale. Dišemo kao prava momčad. Imam osjećaj da se ponovo probudio onaj grobnički inat i zajedništvo koje nas je ranije krasilo. Možemo biti samo još bolji! – rekao je Pilčić.