Vedran Gerc

Kapetan Krimejčana nakon Dugopolja: “Završilo je vrijeme simpatičnog Orijenta, sada smo svima lovina…”

Ivan Volarić

Vedran Gerc/Foto Arhiva NL

Vedran Gerc/Foto Arhiva NL

To se vidjelo i u Dugopolju. Ne znam kada će oni ponoviti takvu utakmicu - kaže iskusni napadač Krimejčana



RIJEKA Vedran Gerc spasio je svoju momčad rezultatske katastrofe u Dugopolju na debiju novoga trenera Orijenta 1919 Damira Milinovića. Iskusni napadač i kapetan »crvenih« ušao je u nastavku i zabio dva pogotka u samom finišu utakmice. Imao je u zadnjim sekundama još jednu situaciju koja je mirisala na pogodak i veliki povratak u utakmicu nakon što je sredinom nastavka na semaforu stajalo – Dugopolje 4 – Orijent 1919 – 1.


– Imali smo jako loš ulazak u utakmicu gdje u prvom redu nismo adekvatno odgovorili na njihovu agresivnost, a zapravo u niti jednom segmentu nogometne igre nismo bili na razini. Jednostavno su bili bolji od nas. Međutim, na kraju smo, da je bila još koja minuta na raspolaganju, možda mogli još nešto zakuhati. No, na kraju je njihova pobjeda realan ishod utakmice – govori kapetan Krimejčana, koji su Dugopolju platili ceh svemu onome što se događalo nakon prvoligaških kvalifikacija.


Turbulencije


Neki igrači su otišli, neki još uvijek razmišljaju o odlasku, došlo je i do promjene trenera. Turbulencije u momčadi su sasvim sigurno utjecale na koheziju unutar same ekipe koja je prošle sezone upravo na tom planu imponirala. Jasno, trebat će neko vrijeme da Orijent 1919 ponovo postane ono što je bio prošle sezone – momčad koja teško prima golove i još teže gubi utakmice.




– Otišao nam je trener, otišla su nam tri igrača iz prvih jedanaest. I puno jačim klubovima s puno iskusnijim igračima od naših to bi bio šok. U zadnjih petnaestak dana je bilo baš turbulentno i to je činjenica. Koliko god smo mislili da to nije ostavilo traga na ove mlade igrače, pokazalo se drugačije. Došao je novi trener, trebamo se stabilizirati, pred nama je sedam dana vremena da se dobro pripremimo i vratimo pobjedama – dodao je napadač Orijenta 1919.


Drugačija sezona


U subotu bi na Krimeji u zaostaloj utakmici, odgođenoj zbog korone, trebao gostovati Junak. Moguće je i da se Milinovićev kadar popuni s nekim novim igračkim imenom.


– Siguran sam da predsjednik radi na tome… Trebalo bi nam neko pojačanje.


Treba uzeti u obzir i da Orijent 1919 više nije »simpatična momčad« koju su mnogi suparnici prošle sezone podcijenili.


– Mi smo sada svugdje lovina. To se vidjelo i u Dugopolju. Ne znam kada će oni ponoviti takvu utakmicu. Ako budu u stanju ponavljati takve partije, onda će se boriti za sam vrh ljestvice. Moramo znati da je završilo ono doba Orijenta 1919, kada su nas svi primali sa simpatijama. Svako gostovanje će biti za nas jako, jako teško. Ne samo gostovanje, već i domaće utakmice gdje će se malo momčadi doći na Krimeju nadigravati. Jednostavno se moramo biti spremni pofajtatati u svakoj utakmici. Pred nama je sasvim drugačija sezona od prošle – rekao je Gerc.