Gotovo je...

Kapetan i dugogodišnji vratar Tricolora najavio oproštaj od reprezentativnog dresa, želi više vremena provoditi s obitelji

Hina

Hugo Lloris/Foto REUTERS

Hugo Lloris/Foto REUTERS

Imao sam sreću sa svojom generacijom da sam obilježio povijest francuskog nogometa i to mi se ne može oduzeti - poručio je Lloris



PARIZ Francuski vratar i dosadašnji kapetan “Tricolora”, Hugo Lloris (36) objavio je oproštaj od reprezentacije rekavši kako želi provoditi više vremena sa svojom obitelji.


“Nije lako ovo objaviti, ali nakon 14 godina u francuskom dresu, koji sam nosio s velikim zadovoljstvom, s ponosom, dužnošću i osjećajem odgovornosti, vjerujem da sam došao do kraja”, rekao je za Lloris u razgovoru za L’Equipe.


Lloris napušta “Tricolore” kao rekorder sa 145 nastupa, a iza njega su Lilian Thuram (142), Thierry Henry (123), Olivier Giroud (120)…




“Francuska reprezentacija je spremna nastaviti bez mene. Imao sam sreću sa svojom generacijom da sam obilježio povijest francuskog nogometa i to mi se ne može oduzeti,” dodao je.


Lloris je na francuskim vratima osvojio svjetski naslov 2018. u Rusiji, dok je na nedavnom World Cupu u Katru osvojio srebro.


Za reprezentaciju je debitirao 2008. godine, a nastupio je na tri EP-a (2012, 2016, 2020) i četiri SP-a (2010, 2014, 2018, 2022).


“Dođe trenutak kada morate znati prepustiti uzde. Uvijek sam iznova govorio da francuska reprezentacija ne pripada nikome i svi se moramo pobrinuti da bude tako, ja prvi. Mislim da je momčad spremna za nastavak. Tu je i vratar koji je spreman (Mike Maignan). Radije odlazim na vrhuncu nego da čekam pad. Postoji i obiteljski izbor, osjećam potrebu provoditi više vremena sa suprugom i djecom,” dodao je vratar Tottenhama.


Francuki izbornik Didier Deschamps je naglasio kako se Lloris povlači na vrhuncu i unatoč tome što još uvijek ima mjesto u nacionalnom sastavu, ali je pozvao navijače da poštuju njegovu odluku.


“Veliki sluga francuske momčadi odlazi i želio bih odati počast njegovoj iznimnoj karijeri”, rekao je Deschamps.


“Izvan svih rekorda koje su mu njegov talent i profesionalizam omogućili da obori, izvan bitne uloge koju je odigrao u našim najvećim pobjedama… Hugo je izvanredna osoba na ljudskoj razini. Bilo mi je zadovoljstvo i čast biti njegov trener. Volio bih da svi treneri imaju igrače poput njega. Hugo ima moje poštovanje i zahvalnost. Želim mu sreću,” poručio je izbornik.


Lloris posljednjih deset godina brani za Tottenham, a prethodno je nastupao za Lyon i Nicu.