Kristijan Kahlina

Kapetan Gorice uoči dolaska na Rujevicu: “Želimo pobijediti nekog velikog suparnika i pokazati koliko vrijedimo”

Davor Petrović

Kristijan Kahlina/Foto PIXSELL

Kristijan Kahlina/Foto PIXSELL

Rujevicu želimo napustiti neporaženi. Normalno, želimo pobijediti, ali i bod bi bio sasvim u redu - objašnjava kapetan Gorice.



VELIKA GORICA Gostovanje kod Rijeke za Kristijana Kahlinu će označiti probijanje dvjesto sati čuvanja mreže Gorice, i to u kontinuitetu. Naime, taj 27-godišnji golman nije propustio niti jednu drugoligašku i prvoligašku utakmicu svog kluba još od 7. rujna 2016. Preciznije, sada je na 133 uzastopna prvenstvena nastupa, što znači da je u tom razdoblju na golu Gorice proveo osam dana, sedam sati i trideset minuta. Zadnju zapaženu rolu Kahlina je odradio u dvoboju s Dinamom.


– Stvarno smo odigrali jako dobru utakmicu. Od početka smo bili agresivni i nametnuli smo se na sredini terena. Trebali smo biti u borbi za pozicije koje vode u Europu, ali nedostajao nam je kontinuitet. Osim toga, u nekim situacijama nam je i sreća okretala leđa. Na primjer, na gostovanju kod Osijeka, njima se lopta od stative odbila u gol, a nama, na drugoj strani, u teren – kaže Kahlina.


Bodovni učinak i raspored snaga na ljestvici Prve HNL sugeriraju da se Gorica u zadnjih šest kola slobodno može opustiti i igrati samo za prestiž. Međutim, Kahlina tvrdi da nešto takvo ne dolazi u obzir.




– Sigurno ćemo se boriti i biti ozbiljni do zadnjeg kola. Nikad se ne zna što se može dogoditi. Na primjer, ako pobijedimo Rijeku na Rujevici, a zatim i Hajduk na svom terenu, možemo se približiti petom mjestu. U ovom trenutku nemamo velike izglede za to, ali sebi i navijačima dugujemo maksimalnu ozbiljnost do zadnjeg kola. Želimo završiti prvenstvo uzdignute glave – dodaje čuvar velikogoričke mreže. Kada se u obzir uzmu dosadašnje međusobne utakmice, Turopoljci imaju pravo na optimizam uoči Rujevice. Naime, u sedam utakmica Prve HNL u zadnje dvije godine, Gorica je protiv Rijeke uknjižila pet pobjeda te po jedan remi i poraz.


– Izgubili smo na našoj prvoligaškoj premijeri, u prvom kolu sezone 2018./19. Zatim smo nanizali pet pobjeda, a zadnju utakmicu s Rijekom odigrali smo bez golova, sredinom veljače. Neposredno nakon toga smo dobili novog trenera, i zato nam je ova utakmica jako važna. Želimo pobijediti nekog velikog suparnika i pokazati koliko vrijedimo. U svakom slučaju, Rujevicu želimo napustiti neporaženi. Normalno, želimo pobijediti, ali i bod bi bio sasvim u redu – objašnjava kapetan Gorice.


Prema njegovim riječima, nedavni poraz na gostovanju kod Slaven Belupa nije pravi pokazatelj trenutnog stanja Rijeke.


– U prvom poluvremenu su dominirali i imali su pet-šest dosta dobrih situacija za postizanje gola, ali nisu ih iskoristili. Slaven Belupo je zabio iz svoje jedine prilike, a zatim se povukao. Rijeka je dominirala i u drugom poluvremenu, ali nije ih mogla probiti. Po meni, vidjelo se da je Rijeka odlično organizirana momčad koja jako dobro stoji u obrani. Rekao bih da imaju krizu rezultata jer prije su zabijali ono što danas promašuju. To im se dogodilo u Varaždinu i Koprivnicu – zaključuje Kahlina.