Alejandro Papu Gomez

Kapetan Atalante: “Stanovnici Bergama su puno propatili, možemo im ponovo oživjeti osjećaj sreće”

Hina

Alejandro Papu Gomez/Foto REUTERS

Alejandro Papu Gomez/Foto REUTERS

Građani Bergama obožavaju nogomet, oni žive za njega. Zbog toga je pred nama igračima velika odgovornost, moramo biti uzor - kaže Argentinac



BERGAMO Kapetan Atalante Argentinac Alejandro Papu Gomez (32) izjavio je da stanovnicima Bergama žele vratiti osmijeh na lica nakon što je taj grad najviše propatio za vrijeme pandemije koronovirusa.


“Ni u najtežim trenucima nisam pomišljao da odem iz grada. Stanovnici Bergama puno su propatili za vrijeme pandemije koronovirusa. Ne možemo vratiti mrtve, ne možemo izbrisati bol onih koji su izgubili najmilije, ali možemo ljudima ponuditi da ponovno dožive osjećaj sreće, jer građani Bergama obožavaju nogomet, oni žive za njega. Zbog toga je pred nama igračima velika odgovornost, moramo biti uzor, moramo nastaviti pružati odlične partije, kao što je to bio slučaj prije prekida sezone zbog koronovirusa”, izjavio je miljenik navijača i najbolji nogometaš Atalante Papu Gomez, dodajući da su svi igrači fizički odlično pripremljeni unatoč dvomjesečnoj karanteni.


Iako je na početku grupne faze Lige prvaka izgubila od zagrebačkog Dinama sa 0-4, te je nakon tri kola bila bez bodova, Atalanta je na kraju bila druga u skupini te je zajedno sa Manchester Cityjem prošla u nokaut fazu LP, a potom je u osmini finala uvjerljivo izbacila Valenciju (4-1, 4-3). Kada i u kom formatu će se nastaviti Liga prvaka još se ne zna, ali nogometna natjecanja u Italiji nastavljaju se 12. i 13. lipnja utakmicama polufinala kupa, Juventus – Milan, te Napoli – Inter.




Prvenstvo se nastavlja 20. lipnja sa četiri zaostale utakmice, a do kraja je preostalo još 12 kola.