Prekinuta sjednica

Kaos nakon skupštine Dinama, Boysi upali u Sheraton, vrijeđali mamićevce: “Za kol’ko si se prod’o?”

Portal Novi list, Hina

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto Sanjin Strukic/PIXSELL

Dok je ulazio u taksi napadnut je Ivo Šušak, bivši izbornik mlade hrvatske nogometne reprezentacije: "Udarila su me dvojica"



Skupština Dinama na kojoj se trebalo odlučivati o ljudima koji će u budućnosti voditi ovaj nogometni klub prekinuta je nakon dva sata žučne rasprave zbog nedostatka kvoruma.


Na skupštini u Sheratonu odlučivalo o novim članovima Izvršnog odbora i Nadzornog odbora, ali je nakon dva sata sjednica prekinuta jer su 33 člana skupštine sklona Zdarvku Mamiću napustila sjednicu.


Ostalo je 37 zastupnika, a kvorum je 41 nakon čega je predsjednik Mirko Barišić ustvrdio kako nema kvorum.




“Gospodo, nemamo kvorum, on je 41. Ako nemamo kvorum ne možemo donositi druge odluke. Kvorum je srušen.


Vidjet ćemo kada će biti nova skupština, za dva, tri, šest mjeseci. Klubom i dalje upravlja Uprava i predsjednik kluba”, rekao je Barišić.


“Dan d za Dinamo”


Izvršni i Nadzorni odbor su raspušteni, ali ostala je na dužnosti Uprava i Mirko Barišić kao predsjednik kluba. U postojećoj Upravi su Vlatka Peras i Dario Šimić.


S dosadašnjim članom Uprave Krešimirom Antolićem je potpisan sporazumni raskid ugovora, koji je u srijedu postao pravovaljan, dok je druga članica Uprave, Amra Peternel smijenjena.


Bila je to jedna od važnijih skupština u povijesti kluba, mnogi su je nazvali i “povijesnom” i “danom d” za Dinamo. Skupštinari su svojim glasovanjem birali stranu koja će u budućnosti voditi klub.


S jedne strane je bio sadašnji predsjednik Mirko Barišić i njemu skloni ljudi, a s druge strane ljudi odani bjeguncu od hrvatskog pravosuđa Zdravku Mamiću.


Boysi ispred Sheratona


Ispred Sheratona se prije početka skupštine okupio velik broj Bad Blue Boysa. Cijelo vrijeme su pjevali navijačke pjesme i izvikivali protumamićevske parole.


U trenutku kada su shvatili da Skupština Dinama nije okončana na način na koji su oni priželjkivali, Bad Blue Boysi su upali u hotel Sheraton tražeći pripadnike Mamićeve struje.


Međutim, bilo je dovoljno policije i zaštitara koji su reagirali i spriječili da ne dođe do težeg incidenta, javlja Dnevnik.hr.


Navijač Zoriću: “Kol’ko ti je dao para?”


No, jedan od navijača prišao je Damiru Zoriću, pripadniku struje odane osuđenom bjeguncu od hrvatskog pravosuđa Zdravku Mamiću, dok je ovaj davao izjavu za medije.


“Kol’ko ti je dao para? Za kol’ko si se prod’o? Ajde, smrade, reci za kol’ko si se prod’o? Ajde! Oćeš pare? Smrade, je*em te u usta debela” galamio je muškarac i otišao, javljaju 24sata.


Zorić je navijača ignorirao i pokušavao ostaviti dojam da mu ne pridaje pažnju.


24sata javljaju i da se nakon naprasnog završetka Dinamove skupštine dogodio incident u blizini Sheratona. Dvojica muškaraca napala su Ivu Šuška, bivšeg izbornika mlade hrvatske reprezentacije, dok je ulazio u taksi.


“Da, udarila su me dvojica”, rekao je Šušak za 24sata.


Nakon napada vratio se u Sheraton.


Priopćenje GNK Dinamo


GNK Dinamo oglasio se priopćenjem nakon prekida skupštine.


“Redovita Skupština GNK Dinamo prekinuta je zbog nedostatka kvoruma napuštanjem dijela članova Skupštine. Skupština dalje nije mogla donositi pravovaljane odluke te je Sjednica prekinuta.


Klub će do daljnjega voditi predsjednik Mirko Barišić, predsjednica Uprave Vlatka Peras i član Uprave Dario Šimić.


Bez obzira na današnju situaciju klub će nastaviti sa svojim radom. Predsjednik kluba Mirko Barišić najavio je izmjene i dopune Statuta kluba.


Klub i dalje ima kontinuitet rada i ima osobe ovlaštene za zastupanje i vođenje poslova.


Predsjednik Barišić u primjerenom će roku sazvati Skupštinu čim procijeni da su za to stečeni uvjeti”, poručuju iz GNK Dinamo.