Druga HNL

Kantrida se tresla od nervoze u završnici derbija, ali na kraju je završilo bez pogodaka

Ivan Volarić

Tonći Kukoč/Foto V. KARUZA

Tonći Kukoč/Foto V. KARUZA

Zagrepčanima je pripalo prvo poluvrijeme, Opatijcima nastavak utakmice

OPATIJA – RUDEŠ 0:0




RIJEKA Utakmica 21. kola Druge HNL: Opatija – Rudeš 0:0. Stadion na Kantridi. Sudac: Cestarić (Sisak) 6. Žuti kartoni: Bertoša, Bjelanović (Opatija), Durdov, Šarić (Rudeš),.


OPATIJA: Iveša 6,5, Kričković 5,5 (od 46′ Maloku 6,5), Kukoč 6 (od 82′ Junuzović -), Jukičić 6,5, Pintarić 5,5 (od 46′ Klapan 6), Glavaš 6, Bogolin 6 (od 72′ Furijan -), Pejanović 6 (od 72′ Bertoša -), Lucić 6, Bjelanović 6,5, Zgrablić 6,5.


RUDEŠ: Baždarić 6,5, Franić 6,5, M. Ćosić 6,5, Knežević 6 (od 61′ Jalinous -), Kolega 6, R. Ćosić 6, Brajković 6, Šarić 6, Abdurahimi 6 (od 85′ Čabraja -), Durdov 6 (od 72′ Jelavić -), Grgić 6.




Tresla se Kantrida u završnici utakmice od nervoze u redovima obje momčadi. Sudac Cestarić nekim svojim odlukama podigao je temperaturu na obje klupe, ali u konačnici sve je u rezultatskom smislu završilo – miroljubivo – bez golova i najpravednije. Gostima je pripalo prvo, domaćim igračima drugo poluvrijeme. Najviše su profitirali gledatelji, njih stotinjak koji su pratili utakmicu s vrha stijena. Sunce, kava i nogomet bez golova, ali ne i bez uzbuđenja. Zagrepčani su u prvih 45 minuta pokazali da ih se na Kantridi nije zalud dočekalo s respektom. Samo su ih slabe reakcije u završnicama nekoliko obećavajućih situacija stajale nule na poluvremenu. Domaći su se trgnuli prije odlaska na odmor, Zgrablić je nakon kornera zamalo promašio.


Foto galerija: Druga HNL: Opatija - Rudeš 0:0 Foto: Vedran Karuza


Opatija je ulaskom Klapana i Malokua postala puno konkretnija. Klapan (51′, 54′) i Bjelanović (52′) nisu iskoristili prilike nakon kojih je utakmica skrenula u kontrolirane vode. Kada je domaća klupa u završnici umjesto dva napadača uvela dva defanzivca, postalo je jasno da se počelo razmišljati o tome kako zaključiti utakmicu bez primljenog gola u čemu su Opatijci na kraju i uspjeli. Budući da su u nastavku “nestali” s terena gosti s takvim ishodom također moraju biti zadovoljni.



Standings provided by SofaScore LiveScore