Premier liga

Kakva partija sjajnog Phila Fodena. Hat-trickom na gostovanju potopio Brentford

Hina

Reuters

Reuters



Aktualni engleski nogometni prvak Manchester City u posljednjem susretu 23. kola Premier lige slavio je na gostovanju kod Brentforda sa 3-1 uz hat-trick Phila Fodena.


Domaćin je poveo u 21. minuti golom Neala Maupayja kojem je asistirao njegov vratar Mark Flekken.


Nizozemski vratar je ispucao dugačku loptu, obrana Cityja loše je reagirala što je iskoristio Maupay jurnuvši sam prema Edersonu i mirno poentirao za 1-0. Međutim, “Građani” su u nastavku susreta okrenuli rezultat, a sva tri gola je zabio Foden.




U posljednjim trenucima prvog dijela je izjednačio, a već u 53. minuti i zabio za 2-0. Foden je u 70. minuti zabio i svoj treći gol za konačnih 3-1.


Pobjeda Cityja je mogla biti i uvjerljivija, no Flekken je sakupio čak 12 obrana. Statistika je vrlo jednostrana u Cityjevu korist. Posjed lopte 29-71%, šutevi 9-25, u okvir 3-15, korneri 7-13.


Sa četiri gola na Gtech Community stadionu u ovom kolu je postignuto ukupno 45 golova, što je novi rekord lige. Dosadašnji je iznosio 44 gola iz rujna 2020.


Za goste je cijeli susret odigrao Joško Gvardiol, dok je Mateo Kovačić ušao u igru u 86. minuti umjesto Erlinga Haalanda.


City se ovom pobjedom vratio na drugo mjesto sa 49 bodova, koliko ima i trećeplasirani Arsenal, no “Topnici” imaju slabiju razliku pogodaka. Na vrhu je Liverpool s dva boda više. No, dodajmo i kako Manchester City ima i susret manje, a pobjedom u zaostalom dvoboju preuzeo bi vrh ljestvice.


Brenetford drži 15. mjesto sa 22 boda, tri više od zone ispadanja.