Poljudski paradoks

Kako u Hajduku misle prodati igrača za 15 milijuna eura ako sjedi na tribinama?

P. N.

Stipe Biuk/Foto PIXSELL

Stipe Biuk/Foto PIXSELL

Biuk i Ljubičić su veliki talenti i bila bi šteta za Hajduk da dožive Grbićevu sudbinu



SPLIT  Mnogi mladi kvalitetni, talentirani igrački koji su ponikli u omladinskoj školi, ili kako je posljednjih godina nazivaju “Nogometna Akademija Hajduk”, nisu u svojem klubu dobili pravu priliku da se iskažu u punom sjaju. Nećemo otići u daleko prošlost već vrlo blisku. Jedan od tih “bilih tića” koji nije dobio pravu priliku da se iskaže je vratar Ivo Grbić koji je  jednostavno potjeran iz kluba prije nekoliko sezona. Otišao je u Lokomotivu gdje je svojim sjajnim, odličnim obranama izborio transfer u Atletico iz Madrida.


Nema nikakve dvojbe da je Stipe Biuk dragulj kojeg već sada u svoje redove žele dovesti neki od najboljih i najbogatijih klubova. Čelnici kluba na njemu grade svoje ambiciozne financijske planove i ne žele ga pustiti ispod, kako je neslužbeno procurilo – 15 milijuna eura odštete. Paradoksalno je da je dok klupska Uprava od Biuka očekuje puste milijune sportski segment tog darovitog igrača drži na tribinanama što u startu detronizira plan o (pre)velikoj odšteti. Tko će izdvojiti 10 ili 15 milijuna eura za kupovinu igrača koji ne igra ili pak povremeno ulazi? Osim toga, posljedično nema više ni učinka kao što ga je imao.


Iza Biuka je sjajno proljeće, međutim ove sezone je nastupio u deset utakmica, nije odigrao niti jednu utakmicu od početka do kraja. Nije se upisao u strijelce, nije niti jednom asistirao. Usporedbe radi, prošle sezone je u 11 utakmica zabio tri gola i triput je asistirao. Biuka u  posljednoj utakmici protiv Osijeka u Gradskom vrtu nije bilo niti u zapisniku. Navodno se nije osjećao dobro. Dan kasnije bez problema se javio izborniku U-21 reprezentacije Igoru
Bišćanu na pripreme za utakmice protiv Norveške i Azerbajdžana u okviru kvalifikacija za EP.




I drugi mladi Hajdukov U-21 reprezentativac Marin Ljubičić nema tretman kojeg zaslužuje. Upisao je 11 nastupa, tek protiv Primorca iz Biograda na moru odigrao je svih 90 minuta. I njegova statistika nije nešto posebno. U prvenstvenu nije zabio niti jedan gol, nema asistencije…  Međutim, bio je dvostruki strijelac u pobjedi nad Tobolom u kvalifikacijama za Konferencijsku ligu, a zabio je i u pobjedi u Kupu Hrvatske. Biuk i Ljubičić su veliki talenti i bila bi šteta za Hajduk da dožive Grbićevu sudbinu.