Kazne

Juventusu djelomično ispražnjena tribina zbog rasističkih ispada na račun Romelua Lukakua

Hina

Incidentna završnica polufinala Kupa Italije/Foto REUTERS

Incidentna završnica polufinala Kupa Italije/Foto REUTERS

Kolumbijac Juan Cuadrado, inače igrač Juventusa, kažnjen je s tri utakmice zbog fizičkog napada na Samira Handanoviča, vratara Intera, koji je, pak, kažnjen s jednom utakmicom zbog sudjelovanja u incidentu



TORINO Zbog rasističkih uvreda upućenih nogometašu Intera Romelu Lukakuu Juventus je kažnjen djelomičnim zatvaranjem tribina na prvoj idućoj domaćoj utakmici.


Tako će za prvenstveni ogled Serie A protiv Napolija, koji je na rasporedu 23. travnja, biti zatvoren donji dio južne tribine torinskog stadiona. Razlog je vrijeđanje na rasnoj osnovi koje su navijači Juventusa uputili belgijskom napadaču Romelu Lukakuu u prvom polufinalnom susretu talijanskog Kupa.


Taj je dvoboj završio 1-1, a uvrede su uslijedile u nadoknadi susreta kada je Lukaku realizirao jedanaesterac i postavio konačni rezultat. Pritom je Lukaku dobio drugi žuti karton zbog neprimjerenog slavlja nakon pogotka te je suspendiran jednom utakmicom neigranja.




Kolumbijac Juan Cuadrado, inače igrač Juventusa, kažnjen je s tri utakmice zbog fizičkog napada na Samira Handanoviča, vratara Intera, koji je, pak, kažnjen s jednom utakmicom zbog sudjelovanja u incidentu. Ova dvojica nogometaša također su, kao i Lukaku, pocrvenjela u burnoj završnici ovog polufinalnog dvoboja.