Prvi trenerski posao

Juventus šokirao izborom novoga trenera, Sarrija nasljeđuje – Andrea Pirlo

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Prije devet dana Pirlo je imenovan trenerom U23 momčadi Juventusa te mu je to trebao biti prvi posao u trenerskoj karijeri, no nakon razlaza sa Sarrijem promoviran je u trenera prve momčadi



TORINO Legendarni talijanski veznjak Andrea Pirlo (41) imenovan je novim trenerom talijanskog nogometnog prvaka Juventusa.


Pirlo će na klupi torinskih “zebri” zamijeniti Maurizija Sarrija koji je dobio otkaz dan nakon ispadanja od Lyona u osmini finala Lige prvaka.
Pirlo je prije tri godine završio svoju bogatu igračku karijeru tijekom koje je s Italijom osvojio naslov svjetskog prvaka 2006. te 2012. stigao do finala EURA, dok je igrajući za Milan (2001-2011) i Juventus (2011-2015) osvojio dvije Lige prvaka (2003, 2007) te još jednom igrao u finalu (2015) uz šest naslova prvaka Italije (dva s Milanom, četiri s Juventusom).
Prije devet dana Pirlo je imenovan trenerom U23 momčadi Juventusa te mu je to trebao biti prvi posao u trenerskoj karijeri, no nakon razlaza sa Sarrijem promoviran je u trenera prve momčadi.
S Juventusom je Pirlo potpisao ugovor do lipnja 2022. godine. Sarri je otkaz dobio nakon samo godinu dana na kormilu “stare dame”, unatoč osvojenom naslovu prvaka Italije.