Korona-kriza

Juventus objavio financijski gubitak od skoro 90 milijuna eura

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Na skupštini Juvea obznanjen je i dolazak Federica Cherubinija na mjesto novog direktora, koji bi trebao objediniti aktivnosti kluba u dvije makro-strukture - nogometnoj i poslovnojTORINO Talijanski prvak Juventus zabilježio je prošle sezone, zaključno s 30. lipnja 2020. godine, gubitak od 89,7 milijuna eura, objavio je u četvrtak torinski velikan na svojoj skupštini.


Slavni klub s devet uzastopnih naslova prvaka Italije u 2019. godini je imao gubitak od 39,9 milijuna eura. Predsjednik kluba Andrea Agnelli predsjedao je redovitom generalnom skupštinom u Torinu putem videokonferencije.


“Imamo fubitak, a imat ćemo ga i u mjesecima koji dolaze zbog koronavirusa. I tijekom ljetnog prijelaznog roka tržište je skoro zamrlo jer je europski nogometni sustav pretrpio je gubitak između 5,2 i 6,3 milijarde eura. Nogomet je ipak pokazao veliko jedinstvo i siguran sam da izaći ćemo ojačani i s još atraktivnijom predstavom za navijače”, kazao je predsjednik Juventusa Agnelli .
Na skupštini Juvea obznanjen je i dolazak Federica Cherubinija na mjesto novog direktora, koji bi trebao objediniti aktivnosti kluba u dvije makro-strukture – nogometnoj i poslovnoj.