Nova odluka odbora

Juventus i Napoli ipak će morati odigrati utakmicu na koju Napolitanci nisu htjeli doći, promijenila se i situacija na ljestvici

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Nakon što mu je vraćen bod, a Juventusu oduzeta tri boda za pobjedu za "zelenim stolom" došlo je do korekcija na ljestvici talijanskog prvenstva



RIM Talijanski olimpijski odbor (CONI) donio je odluku da se utakmica Juventus – Napoli koja je registrirana rezultatom 3-0 za torinski sastav zbog Napolijeva nedolaska na utakmicu mora igrati, a Napoliju je vraćen i bod kojim je kažnjen.


Utakmica se trebala igrati 4. listopada, međutim Napoli nije doputovao u Torinu zbog zabrane lokalnih zdravstvenih vlasti.


Naime, dva dana prije utakmice pozitivan je na koronavirus bio Piotr Zielinski, a dan prije utakmice makedonski veznjak Eljif Elmas. Zbog toga je lokalno zdravstveno tijelo (ASL) naložilo klubu da ne putuje u Torono.




Međutim, Lega Serie A i Talijanski nogometni savez (FIGC) su presudili da se Napoli nije držao dogovorenih protokola COVID-19 i utakmica je registrirana rezultatom 3-0 za Juventus, a Napoli je kažnjen oduzimanjem jednog boda.


Napoli se žalio, no dvije njegove žalbe su odbijene. Ipak, treća o kojoj je razmatrao Odbor za garancije sporta Talijanskog olimpijskog odbora, kojim je predsjedao bivši ministar vanjskih poslova Franco Frattini, je presuđena u njihovu korist.


Vodstvo Serie A sada mora pronaći slobodan termin za igranje utakmice.


Nakon što mu je vraćen bod, a Juventusu oduzeta tri boda za pobjedu za “zelenim stolom” došlo je do korekcija na ljestvici talijanskog prvenstva.


Napoli je sada na četvrtom mjestu sa 24 boda koliko ima i Juventus na trećoj poziciji, no torinska “Stara dama” ima bolju razliku pogodaka.


Na vrhu ljestvice je Milan sa 31 bodom, a Inter ima bod manje na drugoj poziciji.