Prvi susret

Jurgen Klinsmann remizirao protiv Kolumbije na debiju na klupi Južne Koreje: “Vidio sam mnogo dobrih stvari”

Hina

Jurgen Klinsmann/Foto REUTERS

Jurgen Klinsmann/Foto REUTERS

Stvarno sam, jako zadovoljan izvedbom - rekao je bivši izbornik SAD i Njemačke



SEOUL U prvom susretu pod vodstvom njemačkog nogometnog stručnjaka Jurgena Klinsmanna, reprezentacija Južne Koreje je odigrala 2-2 protiv Kolumbije u prijateljskom ogledu u Ulsanu.


Koreja je nakon prvog poluvremena vodila sa 2-0 golovima zvijezde Tottenhama Sona Heung-Mina (10, 45), no Kolumbija je u prvih pet minuta nastavka izjednačila golovima Jamesa Rodrigueza (46) i Jorgea Carrascala (49).


“U samo nekoliko dana vidio sam mnogo dobrih stvari. Ova utakmica je bila jako, jako dobra”, rekao je Klinsmann nakon susreta.




“Nažalost, odmah nakon poluvremena primili smo dva gola. Možda nije bilo koncentracije. Ostatak 84 minute bila je jako dobra utakmica. Stalno učimo i stalno isprobavamo stvari,” dodao je njemački stručnjak koji je korejsku vrstu preuzeo koncem veljače umjesto Paula Benta.


Ovo mu je treći izbornički posao. Od 2004. do 2006. godine vodio je Njemačku s kojom je osvojio treće mjesto na SP-u 2006. godine, dok je od 2011. do 2016. bio izbornik SAD-a.


“Htjeli smo od početka utakmice igrati u visokom ritmu i pronaći načine za dobivanje prilika. Bio sam jako zadovoljan načinom na koji smo taktički proveli naše zamisli. Stvarno sam, jako zadovoljan izvedbom,” dodao je 58-godišnji Nijemac koji je vodio i Bayern Munchen, te berlinsku Herthu.