Liga prvaka

Juniori Hajduka svladali vršnjake dortumdske Borussije i plasirali se u polufinale Lige prvaka

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Hajduk će u polufinalu 21. travnja igrati protiv talijanskog velikana Milana, dok drugi polufinalni par čine nizozemski AZ Alkmaar i portugalski Sporting iz Lisabona



DORTMUND  Juniori splitskog Hajduka plasirali su se u polufinale nogometne Lige prvaka mladih, oni su u četvrtfinalu bili uspješniji od vršnjaka iz Borussije Dortmund koje su na njihovom Westfalenu izbacili s ukupnih 10-9 nakon boljeg izvođenja 11-eraca pošto je rezultat nakon 90 minuta bio 1-1 (0-0).


Hajduk je poveo u 71. minuti golom Mate Antunovića, no samo pet minuta potom Julian Rijkhoff je izjednačio na 1-1 iz kaznenog udarca.


Junak Hajduka ispao je vratar Borna Buljan koji je u devetoj seriji raspucavanja s bijele točke zaustavio udarac Filippa Manea, da bi potom Ante Kavelj bio precizan te odveo Splićane među posljednje četiri momčadi u ovom natjecanju. Do te devete serije svih 16 izvođača, po osam sa svake strane, bilo je iznimno sigurno te nije dalo nikakvu šansu suparničkom čuvaru mreže.




Hajduk će u polufinalu 21. travnja igrati protiv talijanskog velikana Milana, dok drugi polufinalni par čine nizozemski AZ Alkmaar i portugalski Sporting iz Lisabona.


Oba polufinala igrat će se u Nyonu, kao i finale koji je na programu 24. travnja.