Europska liga

Junak Dinama protiv Tottenhama najavio odlučujući susret u EL: “Vjerujemo da ćemo proći dalje”

Hina

Mislav Oršić/Foto PIXSELL

Mislav Oršić/Foto PIXSELL

Tottenham je prošlost, okrenuo sam se budućnosti. Ispred nas je veliki izazov, nadamo se da bismo prilično slično mogli odigrati kao tada - kaže Mislav Oršić



VILLARREAL Dinamov ofenzivni nogometaš Mislav Oršić, čija su tri gola bila eliminirala Tottenham u osmini finala Europske lige, nada se da bi Dinamo u četvrtak mogao slično odigrati protiv Villarreala.


“Očekuje nas jako teška utakmica, morat ćemo biti izuzetno trkački raspoloženi, jer imaju dobar posjed lopte pa da možemo tome parirati. Vjerujemo u sebe, vjerujemo da ćemo dobro odigrati i proći dalje”, izjavio je 28-godišnji Oršić na konferenciji za medije podno “Stadiona keramike” u Villarrealu.


Dinamo će u četvrtak na jugoistoku Španjolske pokušati nadoknaditi poraz od 0-1 iz prve četvrtfinalne utakmice odigrane prije tjedan dana u Zagrebu.




“Jako smo uzbuđeni zbog ove utakmice, još je jedna velika prilika pred nama da se pokažemo u Europi, da predstavimo naš klub. Svi smo spremni i motivirani pa se nadamo da ćemo ovo odraditi na najbolji mogući način”, istaknuo je Oršić koji je u 39 utakmica ove sezone postigao 19 golova.


Svjestan je da će posao biti teži nego protiv Tottenhama kada je Dinamo nadoknadio poraz od 0-2, jer su ozlijeđeni središnji napadači Bruno Petković i Mario Gavranović.


“Njihov izostanak puno otežava čitavoj ekipi, stvarno je teško igrati bez pravog napadača. I Petko i Gavro u našoj igri zadržavaju loptu, daju nam vremena da se iz obrane priključimo naprijed pa rade tu razliku. Puno će nam nedostajati, ali dobro, vidjet ćemo što će biti”, izjavio je Oršić.


Petković je u srijedu trenirao na stadionu Villarreala, a Dinamov trener Damir Krznar rekao je da konkurira za utakmicu uz “blokadu”. Izostankom Petkovića i Gavranovića, koji ne konkurira za utakmicu, mnogi Dinamovi navijači puno očekuju od Oršića priželjkujući da ponovi zagrebačku noć protiv Tottenhama.


“To je prošlost, okrenuo sam se budućnosti. Ispred nas je veliki izazov, nadamo se da bismo prilično slično mogli odigrati kao tada. Moramo svi biti na svojih sto posto mogućnosti da prođemo”, zaključio je Dinamov ofenzivac.