Rutinska pobjeda

Josip Drmić razbio nade Crvenih u Parku mladeži

Davor Petrović

Foto Milan Sabic/PIXSELL

Foto Milan Sabic/PIXSELL

Dinamo posljednji osigurao četvrtfinale SuperSport hrvatskog kupa rutinskom pobjedom nad četvrtoligašom Splitom



Pobjedom na gostovanju kod Splita, koji se nalazi u četvrtom rangu natjecanja, Dinamo je postao zadnji četvrtfinalist SuperSport hrvatskog nogometnog kupa.


Modri su rutinski odradili posao i izborili dvoboj s Lokomotivom. Četvrtfinalne utakmice su na rasporedu 28. veljače i 1. ožujka, a preostali parovi su: Osijek – Hajduk, Slaven Belupo – Rudeš te BSK – Šibenik.


Modre je već u 2. minuti dočekalo veliko upozorenje, u obliku bijega Vicka Ožegovića, koji je protutnjao pokraj Kevina Theophilea-Catherinea i išao na dodavanje, umjesto da raspali po golu. Split je na početku utakmice nametnuo snažan tempo, kao da time pokušava iznenaditi renomiranog suparnika.


Lako je nabiti tempo, ali…




Naravno, u takvim situacijama se uvijek otvara prostor za probleme u redovima niželigaša. Preciznije, lako je nabiti tempo, ali teško ga je pratiti kroz cijelu utakmicu, pogotovo kada se na suprotnoj strani terena nalazi najbolja i najskuplja hrvatska momčad.


Igrala se 12. minuta kada su Splićani saznali da im izgledi za veliko iznenađenje ozbiljno kopne. Josip Drmić tada je pronašao malo mjesta na rubu kaznenog prostora i prebacio loptu na desnu nogu. Zatim je uslijedio jak i precizan udarac koji je predstavljao prekrupan zalogaj za Svena Vojnovića na golu Splita – 0:1.


Sedam minuta kasnije činilo se da je raspršeno i ono malo nade domaće momčadi. Petar Bočkaj našao se u velikoj prilici, ali Vojnović je obranio njegov udarac, s time da se lopta odbila do Brune Petkovića, koji je nakon finte proigrao usamljenog Drmića – 0:2.


Opet, Dinamo ne bi bio Dinamo da si nije zakomplicirao život. Igrala se 31. minuta kada je na desnoj strani Robert Ljubičić dobio žuti karton zbog prekršaja kojeg je Mario Vojković pretvorio u centaršut na prvu stativu, gdje se najbolje snašao Ante Babić, proslijedivši loptu u dalji kut – 1:2.


U ranoj fazi drugog dijela stvari je na mjesto vratila kombinacija modrih stopera nakon prekida. Bočkaj je ubacio loptu u kazneni prostor suparnika, a Theophile ju je glavom prenio za Josipa Šutala koji je poentirao iz blizine – 1:3.


Split – Dinamo 1:3


Utakmica osmine finala: Stadion Park mladeži. Gledatelja: 1.964. Sudac: Dario Bel (Osijek) 6,5. Strijelci: o:1 Drmić (12’), 0:2 Drmić (19’), 1:2 Babić (31’), 1:3 J. Šutao (54’). Žuti kartoni: Menalo, Ljubičić (Dinamo).


SPLIT: Vojnović 6,5 (78’ Kolovrat -), Babić 6,5, Vukušić 6,5, Gale 6, Vojković 6,5, Mamić 6, Shala 6, Ožegović 6 (63’ Balić -), Tarabarić 6 (78’ Sučić -), Petrović 6 (55’ Radan 6), Andrić 6.


DINAMO: Zagorac 6, Moharrami 6, Theophile 6,5, J. Šutalo 6,5, Ljubičić 6, Menalo 6 (76’ Gurlica -), Brkljača 6 (46’ Baturina 6,5), Mišić 6,5, Bočkaj 6,5, Drmić 7 (46’ Špikić 6), Petković 6,5.