Hrvatska reprezentacija

JOSIP BREKALO Prirodno je da dolaze mlađi igrači koji će zamijeniti starije

Portal Novilist.hr

Josip Brekalo sa suigračima slavi svoj pogodak/Foto REUTERS

Josip Brekalo sa suigračima slavi svoj pogodak/Foto REUTERS

Utakmica protiv Švedske je ključna u kontekstu ostanka u elitnoj skupini Lige nacija, nadam se da ćemo u najmanju ruku odigrati kvalitetno kao i u St. Gallenu, ako ne i bolje - kaže Brekalo



ZAGREB Krilni napadač hrvatske reprezentacije i Wolfsburga Josip Brekalo protiv Švicarske je zabio prvi pogodak za Vatrene u pobjedi 2:1.


“Ovo je bila vrlo važna pobjeda za nas, poslije dvaju poraza u rujnu željeli smo svima dokazati da je to bila iznimka. Vrijedimo puno više, mislim da smo to potvrdili u St. Gallenu.”, rekao je Brekalo za službenu web stranicu HNS-a.


Reprezentaciju sada očekuju dvije utakmice u Ligi nacija.




“Čekaju nas dvije teške utakmice protiv vrhunskih momčadi. Utakmica protiv Švedske je ključna u kontekstu ostanka u elitnoj skupini Lige nacija, nadam se da ćemo u najmanju ruku odigrati kvalitetno kao i u St. Gallenu, ako ne i bolje. U tom slučaju možemo se nadati povoljnom rezultatu.”


Konkurencija na krilnim pozicijama u hrvatskoj reprezentaciji sve je jača…


“Zdrava konkurencija svakog igrača čini boljim, jer se trudiš, daješ više i boriš za svoju poziciju. To je sasvim normalna situacija u sportu, u nogometu pogotovo. Zadovoljan zbog mog nekadašnjeg suigrača u mladoj U-21 reprezentaciji, Domagoja Bradarića, koji je debitirao na najbolji mogući način. Radujem se, naravno, i svim ostalim mladim igračima koji dolaze… Prirodno je da dolaze mlađi igrači koji će u jednom trenutku u reprezentaciji zamijeniti one starije.”


Brekalo prati i odličnu golgetersku formu Andreja Kramarića, u ovom trenutku prvog bundesligaškog strijelca.


“Andrej iz sezone u sezonu dokazuje da je vrsni strijelac, pravi “killer”! U jednom trenutku se dogodilo da je svaki gol za Hoffenheim zabio Kramarić, čovjek jednostavno ima njuh za gol. Nadam se da će se s Lewandowskim boriti za titulu najboljeg strijelca.”, zaključio je Brekalo.