Kraj priče

Jose Mourinho dobio otkaz, Roma još nije priopćila tko je njegov nasljednik

Hina

Jose Mourinho/Foto REUTERS

Jose Mourinho/Foto REUTERS

Portugalski strateg morao je napustiti Rim nakon slabijih rezultata u posljednje vrijeme



RIM Nogometni klub Roma službeno je obznanio kako trener talijanskog prvoligaša više nije Jose Mourinho, 60-godišnji portugalski strateg morao je napustiti Rim nakon slabijih rezultata u posljednje vrijeme.


„Želimo se Mourinhu zahvaliti za njegovu strast i trud koji je uložio dok je vodio naš klub. Uvijek ćemo imati lijepe uspomene na razdoblje dok je radio kod nas, ali vjerujemo da je ova promjena najbolji potez u interesu Rome“, službeno je obznanio rimski klub koji je trenutačno tek deveti na ljestvici Serie A.


Mourinho je u Romu došao tijekom svibnja 2021. godine nakon što je prethodno ostvarivao brojne uspjehe u trenerskoj karijeri. Počeo je u Benfici, a potom je radio u Uniao de Leiriji, Portu, Chelseaju, Interu, madridskom Realu, Chelseaju, Manchester Unitedu i Tottenhamu.




S Romom je Mourinho najveći uspjeh ostvario kada je osvojio premijerno izdanje Konferencijske lige, dok je prošle sezone igrao finale Europske lige u kojem su Rimljani poraženi od Seville.


O razlazu Mourinha i Rome pisale su tijekom utorka i sve talijanske tiskovine uz dodatak kako klub i dalje nije službeno naveo tko će biti Portugalčeva zamjena.