COVID ograničenja

Još nije poznato gdje će igrati Dinamo i Tottenham, moguće su dvije utakmice na neutralnom terenu

Davor Petrović

Bruno Petković u skoku/Foto Arhiva NL

Bruno Petković u skoku/Foto Arhiva NL

Problem je i što bi Dinamo i Tottenham uzvrat u Londonu trebali igrati isti dan kad i Arsenal i Olympiakos pa nije isključeno ni da se zamijene domaćinstva



ZAGREB Prvu utakmicu osmine finala Dinamo bi trebao igrati 11. ožujka u Zagrebu, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Londonu. No, još uvijek je upitno gdje će se igrati utakmice. Zbog različitih ograničenja zbog COVID-a u cijeloj Europi, moguća je promjena domaćinstva, ali i igranje utakmica na neutralnom terenu.


Nacionalni stožer Civilne zaštite je 13. siječnja donio novu odluku o prelascima državne granice kojom se ograničavaju neobvezni dolasci u Hrvatsku, pogotovo iz država u kojima se širi novi soj koronavirusa, poput Velike Britanije i Južne Afrike.


Putnici iz tih zemalja pri ulasku u Hrvatsku moraju pokazati negativan PCR test od 48 sati i odredit će im se izolacija od 14 dana.




Slična pravila vrijede u još nekoliko zemalja, pa su Wolfsberger i Tottenham prvu utakmicu šesnaestine finala umjesto u Klagenfurtu igrali u Budimpešti, dok je uzvrat bio u Londonu. Real Sociedad i Manchester United su umjesto u San Sebastianu igrali u Torinu, dok su Arsenal i Benfica igrali u Rimu i Pireju.


Slično je bilo i u Ligi prvaka. Borussia (M) i Manchester City su umjesto u Njemačkoj igrali u Budimpešti, a Atletico Madrid i Chelsea u Bukureštu.


Problem je i što bi Dinamo i Tottenham uzvrat u Londonu trebali igrati isti dan kad i Arsenal i Olympiakos pa nije isključeno ni da se zamijene domaćinstva.


Konačnu odluku donijet će UEFA.