HRVATSKA U-19 REPREZENTACIJA

Još jedan bivši Vatreni u stožeru reprezentacije: Niko Kranjčar pomagat će Šimuniću u mladoj nacionalnoj vrsti

Portal Novi list

Niko Kranjčar/Foto: REUTERS

Niko Kranjčar/Foto: REUTERS

"Nadam se da ću svojim igračkim i životnim iskustvom moći pomoći našim mladim igračima, vjerujem da će od nas moći nešto naučiti. Drago mi je da sam opet dio reprezentativne priče, jer sam kao igrač uvijek rado dolazio na okupljanja reprezentacije koja je za mene uvijek bila svetinja", rekao je Niko Kranjčar.RIJEKA Nakon što je Vedran Ćorluka odlučio zamijeniti Ivicu Olića i postati dio stručnog stožera seniorske reprezentacije, još jedan bivši Vatreni naći će se u istoj ulozi, ali s mladom reprezentacijom Hrvatske. Josipu Šimuniću će u U-19 reprezentaciji pomagati njegov bivši suigrač među Vatrenima Niko Kranjčar.


Ideja o Kranjčarevom angažmanu iznjedrena je u razgovoru Josipa Šimunića s čelnicima Hrvatskog nogometnog saveza, predsjednikom Davorom Šukerom, izvršnim direktorom Marijanom Kustićem i glavnim instruktorom Petrom Krpanom.


“Naravno da Nikin izbor ima veze s činjenicom da je on moj veliki prijatelj, ali u ovom slučaju gledam to sa stručnog stajališta, jer je on u prvom redu bio velik igrač koji svojim iskustvom i znanjem itekako može pomoći u odrastanju mladih hrvatskih reprezentativaca. Kad jedna takva nogometna veličina stane pred naše mlade igrače i pomogne im savjetom, to itekako ima težinu. Drago mi je da ćemo surađivati za dobrobit hrvatskog nogometa, volio bih da se u budućnosti što više bivših igrača uključi u proces rada”, rekao je Josip Šimunić.
Niko Kranjčar raduje se novim izazovima.


“Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam dobio Josipov poziv da budem dio njegovog stručnog stožera, jer je Joe prvenstveno moj veliki prijatelj. Nadam se da ću svojim igračkim i životnim iskustvom moći pomoći našim mladim igračima, vjerujem da će od nas moći nešto naučiti. Drago mi je da sam opet dio reprezentativne priče, jer sam kao igrač uvijek rado dolazio na okupljanja reprezentacije koja je za mene uvijek bila svetinja”, rekao je Niko Kranjčar.


Kranjčara prve aktivnosti čekaju već u lipnju, kada hrvatsku U-19 reprezentaciju očekuju prijateljske utakmice protiv Saudijske Arabije i Slovenije.