Novost iz Orijenta 1919

Jergović napušta Krimeju i odlazi u Kanadu, Iličić se vraća iz Pule

Ivan Volarić

Zvonimir Jergović (Orijent 1919)

Zvonimir Jergović (Orijent 1919)



RIJEKA Ima jedna dobra i jedna loša vijest s Krimeje iz redova novoga drugoligaša Orijenta 1919. Loša glasi da dugogodišnji kapetan Zvonimir Jergović definitivno napušta Orijent 1919. Iskusni branič zbog obiteljskih razloga seli u Kanadu. Jasno je da je to veliki igrački, ali i ljudski gubitak za »crvene« i da će na Krimeji tijekom prijelaznog morati angažirati jedno pojačanje na poziciji središnjeg braniča. Treneru Faustu Budicinu na tim mjestima u momčadi trenutno su na raspolaganju dva igrača, Mario Tadejević i David Andrić. Premalo za drugoligašku avanturu…


– Jasno je da ćemo reagirati na tim pozicijama. U razgovorima smo s nekoliko igrača. Više bi se trebalo znati do početka priprema – rekao je Marinko Koljanin, dopredsjednik kluba i neformalni sportski direktor Orijenta 1919.


Dobra vijest je da bi se napadač Miro Iličić trebao vratiti na Krimeju nakon probnog roka u Istri 1961. To je, naravno, još u sferi nagađanja, ali čini se da se darovitom napadaču nije baš isplatio odlazak u Pulu gdje je prvih dana prijelaznog roka velika igračka promenada. Iličićev ostanak bio bi veliki plus za momčad s Krimeje, posebno ako se ostvare još neki planovi klupskog vodstva, a to je u prvom redu cilj da se zadrži glavnina igrača koji su izborili ulazak u Drugu HNL.




S Krimeje uvjeravaju da su s većinom igrača iz prošlogodišnjeg rostera dogovorili daljnju suradnju, no u toj skupini nije još lider ekipe Ivor Weitzer. Strijelac čak 16 pogodaka prošle sezone naslutio je mogućnost ostanka, ali ako postigne dogovor oko financijskih uvjeta daljnje suradnje…


– Naša želja je da Weitzer ostane na Krimeji, međutim, bitno je da i u tom slučaju ostanemo u realnim financijskim okvirima. Moto ove Uprave od početka je mlada ekipa, domaći igrači iz našega bazena željni dokazivanja plus tri, četiri iskusnija igrača, koja neće preopteretiti budžet – naglasio je Koljanin.


Trener Fausto Budicin okupit će igrače na Krimeji i odraditi prvi trening u okviru ljetnih priprema 10. srpnja. Do tada bi trebao biti definiran Weitzerov status, ali i biti poznato nekoliko novih imena u redovima Orijenta 1919.