Licenciranje

Jedino Šibenik nije podnio zahtjev za UEFA licencu, čak devet drugoligaša želi u Prvu HNL

Portal Novi list

Pored Opatije i Orijenta 1919 licencu za Prvu HNL zatražila su: Cibalija, Croatija, Dugopolje, Rudeš, Sesvete, H. dragovoljac i Inter



RIJEKA Hrvatski nogometni savez objavio je popis klubova koji su u zadanom roku zatražili licence za UEFA natjecanja, Prvu i Drugu HNL.  Do 31. siječnja Odjelu za licenciranje klubova dostavila su Molbu za licencu za iduću sezonu 42 kluba računajući i ženske nogometne klubove koji su aplicirali za licence za UEFA natjecanja.


Od deset prvoligaša jedino Šibenik nije iskazao interes za UEFA licencu, a čak devet drugoligaša (među njima Opatija i Orijent 1919), iskazalo je svoj interes za prvoligaškom licencom. Kada je riječ o drugoligaškoj licenci tu se pojavilo čak 35 klubova među njima tri druge momčadi prvoligaša, te dva kluba iz naše regije – Crikvenica i labinski Rudar.


 





Slanjem molbe tek počinje postupak licenciranja. Sada slijedi prikupljanje dokumentacije i slanje u HNS. Komisija za licenciranje HNS-a će najkasnije do 20. travnja 2021. donijeti odluke o molbama za licence u prvom stupnju, koje će biti objavljene do 23. travnja 2021. Klubovi koji neće uspjeti dobiti traženu licencu u prvom stupnju, u roku od osam dana od primitka prvostupanjske odluke moći će podnijeti žalbu. Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a će do 27. svibnja 2021. donijeti konačne odluke, koje će biti objavljene najkasnije do 29. svibnja 2021.