Širi se zaraza

Jedan talijanski prvoligaš objavio je kako ima 14 zaraženih, nije poznato da li su među njima dva hrvatska nogometaša

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Za Genou nastupaju i dva hrvatska nogometaša Milan Badelj i Marko Pjaca



GENOVA  Talijanski nogometni prvoligaš Genoa objavio je kako je 14 njezinih članova, od toga osam igrača, zaraženo koronavirusom, a neki od njih su igrali u nedjelju u 0:6 gostujućem porazu od Napolija.


Genoa je u subotu prijavila prvi slučaj zaraze, pozitivan na COVID-19 bio je vratar Mattia Perin, pa je njihov put u Napulj odgođen za nekoliko sati dok su čekali rezultate testiranja ostalih igrača. To je testiranje pokazalo kako je zaražen još samo branič Lasse Schone koji je kao i Perin ostao kod kuće u samoizolaciji. Svi ostali otputovali su u Napulj i odigrali susret da bi u ponedjeljak bili ponovno testirani s poražavajućim rezultatima.


“Genoa CFC objavljuje kako je broj naših zaposlenika pozitivnih na COVID-19 narastao na 14. Klub je aktivirao sve potrebne protokole i obavijestio nadležne. Nastavit ćemo obavještavati javnost kako će se situacija razvijati”, objavila je Genoa koja bi u subotu trebala igrati susret 3. kola protiv Torina.




Nakon vijesti o velikom broju zaraženih kod Genoe određeno je kako se u utorak na koronavirus mora testirati čitava momčad Napolija. Ukoliko to testiranje pokaže veliki broj zaraženih moguća je i odgoda derbija 3. kola između Juventusa i Napolija koji je predviđen za nedjelju.


Jedan slučaj zaraze među svojim igračima prijavio je i Genoin gradski rival Sampdoria. Njezin napadač Keita Balde bio je “slabo pozitiva” te se nalazi u samoizolaciji.


Za Genou nastupaju i dva hrvatska nogometaša Milan Badelj i Marko Pjaca.