Lovro Majer

Jasno je da nas još uvijek boli poraz od Rijeke u finalu Kupa

Ivana Vaupotić

Lovro Majer u pratnji Ivana Tomečaka i Domagoja Pavičića/Foto PIXSELL

Lovro Majer u pratnji Ivana Tomečaka i Domagoja Pavičića/Foto PIXSELL

Najbolji lijek za to je osvajanje Rabuzinovog Sunca u ovoj sezoni. A Rijeka nam stoji na putu prema tom trofeju... - rezonira Majer



ZAGREB Za razliku od Rijeke, Dinamo uživa u odličnom raspoloženju uoči utakmice sutrašnjeg četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa na Rujevici. Modri su na otvaranju drugog dijela sezone uknjižili pobjedu na gostovanju kod Slaven Belupa (2:0), što će reći da su nastavili tamo gdje su stali 18. prosinca prošle godine, kada su osvojili bodove u derbiju s Rijekom na svom terenu (3:0), u zaostaloj utakmici šestog kola HT Prve lige.


Doduše, prikazana igra u Koprivnici nije bila za dugo sjećanje, no to je ionako manje bitno za razdoblje u kojem će se stalno gledati koliko Dinamu nedostaje Dani Olmo. Iz modrog kuta gledanja, najvažnija su tri boda, koja održavaju raspoloženje u svlačionici na visokoj razini.


Jedinu lošu vijest za Nenada Bjelicu i njegov stručni stožer predstavlja lakša ozljeda Luke Ivanušeca, koji je u ovom trenutku još uvijek upitan za nastup na Rujevici. Naime, tog je 21-godišnjeg veznjaka maksimirski šef struke označio kao jednog od igrača koji bi mogli preuzeti Olmovu ulogu.




U istom kontekstu Bjelica je spomenuo i deset mjeseci starijeg Lovru Majera, koji je u Koprivnici ušao umjesto Ivanušeca. Kako sada stoje stvari, Majer bi u četvrtfinalu Kupa trebao »Olmo umjesto Olma«.


Olmov nasljednik


– Zbog toga ne osjećam nikakav pritisak. Meni je čast i privilegija što me u klubu vide u ulozi organizatora igre. To je nešto čemu sam težio cijeli život, još kada sam kao dijete krenuo u Maksimir. Dani je sjajan igrač i još bolja osoba ali svako od nas je pojedinac za sebe. Dinamo je postojao i prije Olma i Majera, a postojat će i nakon nas. Siguran sam da ćemo i bez njega nastaviti s nizom uspjeha i kvalitetnih predstava u ovoj sezoni – kaže Majer, koji je 17. siječnja proslavio 22. rođendan.


Kroz proteklih dvanaest mjeseci Dinamo je odigrao šest utakmica s Rijekom, uknjiživši četiri pobjede i remi, i to uz samo jedan primljeni gola. Jedini neuspjeh je stigao u finalu Kupa za prošlu sezonu. Prije sedam mjeseci modra obrana je primila tri komada od Rijeke, a taj je poraz rasplinuo maksimirski san o duploj kruni.


– Naravno, ta gorka uspomena nam nosi motiv više za ovu utakmicu. Mi sportaši ne bismo smjeli nositi neke osvetničke porive u sebi, niti bi ih trebali javno komunicirati. Međutim, jasno je da nas boli taj poraz u finalu Kupa. Najbolji lijek za to je osvajanje Rabuzinovog Sunca u ovoj sezoni. A Rijeka nam stoji na putu prema tom trofeju… – rezonira Majer.


Zadnje tri međusobne utakmice Dinamu su donijele tri pobjede, bez primljenog gola. Modri su, povrh toga, u studenom promaširali Rujevicom (5:0), a mjesec dana kasnije uvjerljivo su slavili i u Zagrebu (3:0).


Imamo svoj stil


– Te visoke pobjede znače nam puno u psihološkom smislu uoči odlaska na Rujevicu, ali nemojmo smetnuti s uma da je ovo posebna utakmica. Kup je natjecanje u kojem ima najviše iznenađenja. Prema tome, moramo zaboraviti sve što je bilo u zadnje tri utakmice, kao i našu pobjedu u Koprivnici te poraz Rijeke na gostovanju kod Lokomotive. Srijeda donosi novi izazov i zahtijeva našu maksimalnu koncentraciju – tvrdi maksimirski fantasista.


Uoči četvrtfinala Kupa jedno od ključnih pitanja predstavlja gard Rijeke. Zadnji međusobni ogled na Rujevici donio je obostrano otvorenu igru, u kojoj je Dinamo vodio glavnu riječ.


– Stvarno ne znam što sada možemo očekivati. Mi imamo svoj stil igre, koji dosta prepoznatljiv, i ne želimo se prilagođavati suparniku. Rijeka ima kvalitetnu momčad i dobrog trenera, i zato sam siguran sam da će u pripremi utakmice tražiti nešto čime bi nas mogli iznenaditi. Međutim, mi smo dovoljno kvalitetni da možemo odgovoriti na sve. Osim toga, nalazimo se u dobrom razdoblju, tako da imamo dovoljno temelja za optimizam. Zbog svega toga vjerujem da ćemo na Rujevici ostvariti pozitivan rezultat – zaključuje Majer.