Nastavak "slučaja Jarni"

Robert Jarni se oglasio u španjolskim medijima nakon smjene, odgovorio je Petkoviću

Hina

Bruno Petković/Foto PIXSELL

Bruno Petković/Foto PIXSELL

Napadača Dinama navodno je prijavio nogometni djelatnik iz Dalmacije



MADRID Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Robert Jarni, kojeg je HNS smijenio s mjesta izbornika U-17 reprezentacije jer je rekao da će biti za Betis u utakmici s Dinamom, izjavio je u četvrtak da “nije bio rekao ništa loše” te da su njegove riječi “loše interpretirane”.


“Iznenadilo me jer su me pitali za koga ću navijati. Dinamo je klub iz Hrvatske, ali ja nikada nisam igrao za njega, a za Betis jesam. U Sevilli sam proveo tri prelijepe godine, najbolje u životu, pa sam na kraju (intervjua) rekao da ću možda malo više biti za Betis. Ništa više,” izjavio je Jarni u četvrtak popodne za španjolsku radijsku postaju Canal Sur Radio.


Jarni, koji je za Betis odigrao 113 utakmica i zabio 19 golova od 1995. do 1998., rekao je u ponedjeljak u intervjuu Večernjem listu da će biti na strani svog bivšeg španjolskog kluba u ogledu s Dinamom u Konferencijskoj ligi. Rekao je tada da ne zna “tko bi mu to mogao zamjeriti,” te da je “usto Hajdukovac u srcu,” piše u tom intervjuu.




Hrvatski novinari su za mišljenje o toj njegovoj izjavi upitali Dinamovog trenera Sergeja Jakirovića i kapetana Brunu Petkovića na konferenciji za medije održanoj u srijedu navečer u Sevilli.


Petković, 29-godišnji hrvatski reprezentativni napadač, rekao je da je Jarni “klaun” jer navija protiv hrvatskog kluba.


“To je ovdje izašlo na svim portalima, ali neki su promijenili smisao mojih riječi koje su tako objavljene u drugačijem kontekstu,” rekao je Jarni.


Hrvatski nogometni savez je u četvrtak ujutro, nakon konferencije za medije u Sevilli, dao otkaz 55-godišnjem Jarniju.


“Rekli su da to (sklonost Betisu u utakmici s Dinamom) ne smijem reći jer sam treći izbornik, ali ja nisam ništa loše rekao o Dinamu. Upravo suprotno, rekao sam da ima kvalitetne igrače, koji će dati 100 posto od sebe, a ako Betis pruži 70 do 80 posto svojih mogućnosti da ne znam što će biti. Rekao sam da je sve moguće ako Dinamo povede,” izjavio je Jarni za radio Canal Sur Radio u srijedu.


Jarni je, upitan na španjolskom radiju u četvrtak da komentira Petkovićevu izjavu, odgovorio: “To sve govori o njemu. Ja nemam nikakvih problema s njim”.


Jarni je 1998. s reprezentacijom Hrvatske osvojio brončanu medalju na Svjetskom prvenstvu, a tijekom karijere je nastupao i za Hajduk, Real Madrid i Juventus.


Nakon što mu je HNS uručio otkaz na mjestu hrvatskog izbornika igrača do 17 godine želi što prije zaboraviti čitav događaj i okrenuti se novim projektima.


“Sada kada je sve prošlo, potrebno je gledati prema naprijed i gotovo,” rekao je.


Lolićeva prijava

Inače, nekoliko hrvatskih portala objavilo je kako je Mario Lolić, Nadzornik niželigaša Mosora iz Žrnovnice prijavio Brunu Petkovića HNS-ovoj Disciplinskoj komisiji zbog uvreda na račun Jarnija. Lolić kao član HNS-ove obitelji to može učiniti, a ukoliko se Petkoviću dokaže krivnja mogao bi platiti kaznu i pauzirati između dvije i šest utakmica (P. NL.)