Traži se domaćin

Japanci u strahu od širenja epidemije odustali od organizacije Svjetskog klupskog nogometnog prvenstva

Hina

Kyodo navodi i da je  JFA u kontaktu s FIFA-om koja bi mogla odgoditi za početak siječnja turnir na kojem se okupljaju klubovi pobjednici kontinentalnih natjecanja  i predstavnici zemlje domaćina



TOKIO Japanski nogometni savez (JFA) odustao je od toga da ugosti Svjetsko nogometno klupsko prvenstvo u prosincu zbog ograničenja uzrokovanih pandemijom, pišu u srijedu japanski mediji.


“Rizik povećanja broja zaraženih i poteškoće da se izvuče korist od eventualnog ograničenja broja gledatelja utjecao je na ovu odluku”, javlja agencija Kyodo pozivajući se na neimenovane izvore.


Kyodo navodi i da je  JFA u kontaktu s FIFA-om koja bi mogla odgoditi za početak siječnja turnir na kojem se okupljaju klubovi pobjednici kontinentalnih natjecanja  i predstavnici zemlje domaćina.




“Pojedinosti o sljedećem izdanju Svjetskog klupskog prvenstva FIFA-e bit će objavljene uskoro”, odgovorio je glasnogovornik FIFA-e na upit AFP-a.


Japan je već bio domaćin ovog natjecanja 2016. i japanski savez je htio biti domaćin i 2021. kako bi obilježio svoju stogodišnjicu, navodi Kyodo.


Turnir se inače održava u prosincu, ali je izdanje 2020., organizirano u Kataru gdje je slavio minhenski Bayern, bilo odgođeno za veljaču 2021. zbog pandemije.