Vrijeme promjena

Jakobušić kreće u čistku struke na Poljudu, a navijači priželjkuju davnu želju – Matjaža Keka

P. N.

Matjaž Kek/Foto Arhiva NL

Matjaž Kek/Foto Arhiva NL

Novi predsjednik nedvosmisleno je na svojem ustoličenju najavio promjene u klupskoj struci, a sada ga je požurio poraz u Puli



SPLITA Ništa novo na Poljudu! Hajduk je u Puli doživio još jedan poraz. te ostao na šestom mjestu. Splićani su odigrali još jednu slabu utakmicu. Uostalom, i sam trener Hari Vukas je rekao da ništa nije štimalo i već duže vremena ne štima u njegovoj momčad. Hari Vukas je po svojoj funkciji odgovoran za slabe igre momčadi, ali ipak najveću krivnju snose savjeti za struku Mario Stanić i sportski direktor Ivan Kepčija koje je doveo bivši predsjednik Marin Brbić. Taj dvojac je najodgovorniji za dovođenje igrača koji se do sada nisu pokazali kao pojačanja. Neki ni ne igraju!


Novi predsjednik Lukša Jakobušić na svom premijernom nastupu pred novinarima mnogo toga je izrekao što su istinski navijači priželjkivali čuti. Nikoga nije štedio i nedvosmisleno je najavio promjene u klupskoj struci. Samo 24 sata od svoje prezetnacije dočekao ga je poraz od Istre 1961 i sada treba hitro reagirati. Već je obavio prve razgovore i smjena kompletne struke u ovom trenutku je čini se najizgledniji scenarij.


Navijači Hajduka su već počeli zazivati Vukasove nasljednike, a naglasnije se spominje ime Matjaža Keka. Aktualni slovenski izbornik se još ranije spominjao u kontekstu dolaska na Poljud. Kek je trener kojem se nitko ne miješa u rad, a Jakobušić predsjednik  koji je najavio da će sam, bez da čeka potvrdu NO-a, donositi odluke u korist kluba.  Jakobušić je na potezu!