Šveđanin pod pritiskom

Jakobušić i Nikoličius odlučili Gustafssonu pružiti još jednu šansu iako ničime to nije zaslužio

P. N.

Lukša Jakobušić/Foto PIXSELL

Lukša Jakobušić/Foto PIXSELL

Šveđaninova slamka spasa mogao bi biti Marko Livaja koji se vraća u momčad za subotnji ogled protiv Gorice



SPLIT Unatoč pritiscima razočaranih navijača čelnici Hajduka, predsjednik Jakobušić i sportski direktor Nikoličius nisu uručili otkaz treneru Gustafssonu. Nisu se ni oglasili nakon poraza na Šubićevcu, povukli su se poput puža u svoju kućicu i po svemu sudeći odlučili pružiti još jednu priliku švedskom strategu. Nejasno je zbog čega, odnosno čime je Gustafsson toliko zadužio čelnike kluba. Rezultatima i igrama sigurno nije jer oni su daleko ispod očekivanja navijača i Uprave, te velikih ulaganja u momčad.


U subotu na Poljud stiže neugodna Gorica. Šveđanin ne može računati na Eleza, Vukovića, Posaveca, Čuića i Krovinovića, koji je protiv Šibenika odigrao prvih dvadesetak minuta, a onda je opet izašao zbog ozljede. Neće biti ni operiranog, a upitan je nastup Mlakara koji nije bio u konkurenciji. Na Gustafssonovu sreću u momčad se vraća najbolji igrač i strijelac Marko Livaja.


On može biti slamka spasa za švedskog stručnjaka koji će teško preživjeti idući kiks na klupi. Gutafsson više nema pravo na bilo kakav eksperiment pri slaganju prvih jedanaest. Treba vjerovati mladima Biuku i Ljubičiću, bez obzira na to što je potonji na Šubićevcu promašio nekoliko prilika. Sve osim tri boda protiv Gorice vjerojatno će značiti definitivan kraj njegovog kratkotrajnog mandata na klupi Bijelih.