SuperSport HNL

Jakirović upozorava uoči povratka na stadion gdje je ostavio duboki trag: “Velikogoričani mogu svima napraviti velike probleme”

Davor Petrović

Josip Mišić/Foto PIXSELL

Josip Mišić/Foto PIXSELL

Znamo da je u posljednje četiri utakmice Dinamo samo jednom pobijedio Goricu. Maksimalno ozbiljno smo radili tijekom reprezentativne stanke - kaže Jakirović



ZAGREB  Večerašnjim gostovanjem Dinama kod Gorice započinju tri i pol tjedna iskušenja za Sergeja Jakirovića, kojem ova utakmica donosi priliku za barem privremeni proboj na vrh SuperSport HNL-a.


– Igrat ćemo protiv homogene i kompaktne momčadi koja je pokazala da svima može napraviti ozbiljne probleme. Gorica je blizu europskim mjestima i traži svoju šansu bez nekog velikog pritiska. Sve što naprave protiv Dinama za njih može biti samo plus. Mi moramo napraviti sve da pokušamo pobijediti. Znamo da je u posljednje četiri utakmice Dinamo samo jednom pobijedio Goricu. Maksimalno ozbiljno smo radili tijekom reprezentativne stanke i dobro smo se pripremili na njihove opasne pojedince – kaže Jakirović.


Petković


Dinamo će zbog ozljeda biti lišen pomoći Brune Petkovića i Gabriela Rukavine, koji je do sada ionako bio u drugom planu. Upitan je i nastup Mahira Emrelija zbog bolova u listu.




– S Petkovićem sigurno nećemo žuriti. Kad vidimo da je sto posto spreman i da nema oštećenja na mišiću, onda ćemo ga koristiti. I ja sam kriv zbog njegove ozljede jer sam ga pustio da nezaliječen igra protiv Hajduka. Na Poljudu je postojala mogućnost od dvadeset posto da obnovi ozljedu i to se dogodilo. Nema smisla sada tražiti krivca. Sada ga nećemo forsirati jer tako ga samo možemo izgubiti na duže vrijeme – tumači Jakirović koji je debitantski nastup u elitnom razredu natjecanja dočekao baš na klupi Gorice prije pet godina.


Zbog toga i očekuje lijep doček u srcu Turopolja. Naravno, i novi korak prema naprijed.


– U rujnu smo imali sve pobjede, a zatim smo u listopadu doživjeli dva uzastopna poraza. Nakon toga je bilo kao da rujan nije ni postojao. Tu sam naučio da je u Dinamu bitan samo rezultat. Nakon tih dvaju poraza suvereno smo pobijedili Istru 1961 i to je snaga ove momčadi – govori Jakirović, dodavši da će u Velikoj Gorici stoperski tandem činiti Dino Perić i Maxime Bernauer.


Prije nekoliko dana u modri tabor se vratio i Kevin Theophile-Catherine, kojeg će stručni stožer čim prije pokušati ubaciti u momčad.


– Ja sam sa svoje strane napravio sve. Sada trebamo dočekati zimsku pauzu i napraviti analizu. Ovu reprezentativnu stanku smo iskoristili za osvježavanje igrača i uključili smo Darija Špikića i Stefana Ristovskog u momčad nakon ozljeda. Napravili smo nekoliko kvalitetnih treninga kako bismo bolje izgledali u određenim trenucima – dodaje maksimirski šef struke.


Fokus


Njegov kolega Dinko Jeličić svjestan je da bi se Gorica pobjedom bodovno izjednačila s Dinamom.


– Ovakve utakmice su, zapravo, najlakše za pripremu jer tu ne možemo puno izgubiti ali, s druge strane, možemo puno dobiti. Idemo se pofajtati s Dinamom pa ćemo vidjeti što će biti. Vjerujem da ih možemo namučiti i doći do nekih bodova – tvrdi trener Gorice.


Kada je u pitanju igrački kadar, Jeličiću su svi na raspolaganju. Što se, pak, taktike tiče, aktualna je modifikacija ideje Željka Sopića, koji je na početku sezone, dok je bio trener Gorice, zatvaranjem Josipa Mišića neutralizirao Dinamo i osvojio bod na stadionu Maksimir.


– U svakoj momčadi postoje ključni igrači koji su na izvoru nečeg opasnog. Mišić je za mene jedan od najboljih u ligi, no pogrešno bi bilo staviti fokus samo na njega. Mi moramo imati kolektivni pristup, stabilnost i odgovornost – zaključuje Jeličić.



Standings provided by Sofascore