Novi trenerski angažman

Jaap Stam preuzeo Cincinnati, nekadašnji branič nizozemske reprezentacije za kormilom MLS ligaša

Jaap Stam/Foto REUTERS

Jaap Stam/Foto REUTERS

Za mene je, prilika da treniram u SAD-u, MLS klub poput Cincinnatija, ostvarenje snova - izjavio je StamNEW YORK Bivši branič nizozemske reprezenacije Jaap Stam novi je trener američkog prvoligaša Cincinnatija, objavio je u četvrtak MLS klub.


“Presretni smo i oduševljeni da je Jaap Stam postao novi trener Cincinnatija”, izjavio je glavni direktor kluba Gerard Nijkamp.


“On posjeduje veliko igračko iskustvo i igrao je u nekim od najvećih svjetskih klubova te je pokazao da može voditi momčad kroz razdoblja tranzicije i kao trener”, dodao je .
Stam za Oranje odigrao 67 utakmica i igrao je polufinale na SP u Francuskoj 1998. gdje je Nizozemsku porazila Hrvatska


Stam (47) je potpisao ugovor na godinu i pol s Cincinnatijem. Kao trener je debitirao na klupi engleskog drugoligaša Readinga (2016.-2018.), a zatim  je prešao u nizozemsku ligu gdje je vodio PEC Zwolle (2018.-2019.) i Feyenoord (2019.) kojeg je trenirao samo četiri mjeseca.


“Za mene je, prilika da treniram u SAD-u, MLS klub poput Cincinnatija, ostvarenje snova”, izjavio je Stam koji je u igračkoj karijeri osvojio Ligu prvaka 1999. i tri puta osvajao naslova prvaka Engleske s Manchester Unitedom. Igrao je također i Lazio, Milan i Ajax.


Za Oranje je odigrao 67 utakmica i igrao je polufinale na SP u Francuskoj 1998. gdje je Nizozemsku porazila Hrvatska.