Kvalifikacije za SP

Izbornik Zlatko Dalić objavio popis kandidata za susrete protiv Rusije i Malte, vraćaju se Lovren i Juranović

Portal Novi list

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Nema razloga za značajne promjene, ovo je ekipa koja je dobro odigrala jesenski dio kvalifikacija i zaslužila je povjerenje svojim igrama, pristupom i zajedništvom, rekao je DalićZAGREB Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, pozvao je 24 igrača, uz šest pretpoziva, za posljednja dva susreta u skupini H kvalifikacija za FIFA Svjetsko prvenstvo koje će iduće godine biti održano u Kataru.


Hrvatska reprezentacija dočekuje završnicu kvalifikacija kao drugoplasirana momčad u skupini H, s dva boda zaostatka za Rusijom, protiv koje igra u Splitu 14. studenoga. Uoči tog susreta, hrvatsku reprezentaciju čeka gostovanje na Malti 11. studenoga, dok Rusi kod kuće igraju protiv Cipra.


Prvoplasirana momčad u skupini osigurat će mjesto na Svjetskom prvenstvu, dok će drugoplasirana igrati dodatne kvalifikacije u ožujku 2022. godine.Vatreni će se okupiti 8. studenoga u Zagrebu gdje će boraviti do 10. studenoga i odlaska na Maltu, a dan nakon utakmice putuju u Split.


Izbornik Dalić ostao je vjeran kadru koji je ove jeseni osvojio 11 od 15 mogućih bodova:


“Ponovno su s nama Lovren i Juranović koji su prošlo okupljanje propustili zbog zdravstvenih razloga. Nema razloga za značajne promjene, ovo je ekipa koja je dobro odigrala jesenski dio kvalifikacija i zaslužila je povjerenje svojim igrama, pristupom i zajedništvom”, rekao je Dalić.